Conducteur verontschuldigt zich 500 keer

Wanneer de trein van conducteur Michael Shaw vorige week vrijdag veranderde van een exprestrein naar een lokale trein, maakte de man een foutje. Hij ging er van uit, na 30 jaar ervaring als conducteur bij het Amerikaanse Metro North, dat zijn trein nu gevolgd zou worden door een exprestrein.

In vier treinstations in Connecticut vertelde Michael de wachtende pendelaars dat zijn trein gevolgd werd door een exprestrein, die de mensen sneller op hun bestemming zou brengen. Maar die trein kwam nooit opdagen, waardoor reizigers gefrustreerd achter bleven en vele te laat waren voor hun werk.

Michael hoorde later op de dag dat hij helemaal niet gevolgd werd door een exprestrein en voelde zich schuldig. Daarom besloot hij om een verontschuldiging te schrijven. Hij printte de brief voor elk zitje op dezelfde lijn op maandag. Dat kwam neer op 500 brieven.

In de brief zegt Michael dat het hem spijt dat hij veel mensen hun dag verpest heeft, maar ook dat hij het beu is om zich te moeten verontschuldigen. Hij heeft zijn kinderen geleerd dat het niet het belangrijkste is om je te verontschuldigen, maar dat het veel belangrijker is dat je zorgt dat het niet opnieuw gebeurt.

De passagiers reageerden zeer positief op de brief, zelfs Metro North was positief. Michael had wel nooit gedacht dat zijn goede daad nieuwswaardig is.