7 duidelijke signalen dat je slordig bent, maar niet vuil

Er is een groot verschil tussen slordig zijn en vuil zijn. Al zullen veel vrouwen het niet eens zijn met die stelling, toch is het zo. Vuil zijn, is bijvoorbeeld weigeren om water en zeep te trotseren of weigeren om meer dan een keer per week uw tanden te poetsen. Het dient tot niets en het is alleen maar lastig voor jezelf en je medemens. Slordig zijn, is niet vervelend voor jezelf of je medemens. Slordige mensen zijn vaak zelfs briljant want ze weten perfect waar hun favoriete jeansbroek ligt in een berg kleren en ze kunnen de kleinste spulletjes halen uit wat een echte vuilnisbelt lijkt. Hier volgen 7 signalen dat u bij deze briljante groep mensen hoort… of net niet.

De slaapkamervloer

Ik heb mijn slaapkamervloer niet meer gezien sinds ik in mijn studio trok. Grapje, ik overdrijf. Om de drie dagen vang ik nog wel eens een glimp op van mijn vloer en weet ik weer hoe die eruit ziet. Er is gewoon niet genoeg tijd en helemaal niet genoeg zin om de vloer volledig vrij te maken. Na een dag lang werken, wil je echt niet ook nog dat hele appartement rommelvrij maken. Het goede nieuws is dat zolang er alleen kleren en geen etensresten de vloer bedekken, je slordig bent en niet vuil.

De afwas

In één keer tien dingen afwassen in plaats van elke dag twee dingen voelt veel efficiënter aan. Het is ook leuker want na de afwas ben je blij dat al die rommel weg is. Dat bevredigende gevoel heb je niet als je elke dag met je handen in het sop zit. Er is wel een verschil tussen een glas water dat er al een week staat en een pastakom waarin de etensresten een verontrustende kleur en geur hebben gekregen.

Het bed

Om 7 uur gaat de wekker. Om kwart voor 8 vertrekt de trein en in die tijd moet ik mij aankleden, tanden poetsen, ontbijten en mijn spullen pakken. U merkt dat er dus echt geen tijd is om het bed nog op te maken. Daar is trouwens ook geen enkele reden voor. Ook een bed mag eens luchten en al helemaal na een lange nacht. Bovendien ontgaat mij de reden om het bed op te maken volledig. Ongeveer 16 uur later kruip je er toch weer in en dan is het weer helemaal slordig.

De kast

messy-closet-1

Kasten zijn fantastisch. Serieus. Kasten zijn erg handig. Als je bezoek hebt, hef je de rommel van de vloer op en leg je het in de kast. Deurtjes toe en niemand die ooit zal merken dat je eigenlijk een gigantische sloddervos bent. In de kast creëert er zich een enorme berg rommel en toch weet de sloddervos op een paar seconden tijd exact datgene dat hij zocht uit die berg te sleuren. Hoezo is dat niet geniaal?

De keuken

Stapels afwas is geen probleem als er geen etensresten aan de borden, potten en pannen hangen. Als u een volledige maaltijd kan creëeren met wat er in uw wasbak hangt, dan heeft u de grens tussen slordig en vuil overschreden.

De badkamer

De badkamer is een unieke kamer in een huis of een appartement die zijn eigen soort van rommelige problemen brengt. Haar verstopt de afvoer, tandpasta komt vast te zitten in de gootsteen en gemorste zeep zijn de grote problemen.

De wastafel is in feite een cel voor uw speeksel en tandpasta en moet waarschijnlijk dagelijks worden schoongemaakt. Oeps.

De was

Was is een verhaal apart. Want wie heeft er nu de tijd om een volledige wascyclus te wachten? Niemand, tenzij u zelf een wasmachine en droger in uw huis hebt staan. U kan het ook laten wassen tegen een schappelijke prijs maar dat is een luxe die niet iedereen gegeven is. Uitzoeken hoe u het best de was doet, is maar het topje van de ijsberg. Wat u met uw was doet nadat het gewassen is, is een veel groter probleem. Als u niet slordig bent, dan legt u alles netjes in de kast. Slordige mensen gooien alles op een hoop of zullen ermee in bed moeten liggen.

Als u zich kan herkennen in elk van bovenstaande puntjes dan bent u wellicht slordig (niet vuil !) en u heeft groot gelijk want wie heeft er nu tijd en zin om in een ordelijk huis te leven? Rommel hoort bij het leven en heeft ook een zekere charme, toch?