Vet verbranden dankzij de winter

Buiten staan bij koude temperaturen is efficient als u wil vermageren. Dat blijkt uit een studie aan de Universiteit van Maastricht.
Rillen van de kou is geen aangenaam gevoel en op het eerste gezicht lijkt het ook niet erg gezond. Toch heeft extreme koude zijn voordelen. U kan vermageren terwijl u buiten in de kou staat omdat de stofwisseling vijf keer sneller zal werken waardoor u meer calorieën verbrandt dan dat u op een dag kan binnenkrijgen.

fcc813644

Als het lichaam aan koude wordt blootgesteld, worden nonshivering thermogenesis (NST – het punt waarop je merkt dat je het koud hebt maar niet rilt) en uiteindelijke shivering themogenesis (ST – je rilt) bijgevoegd aan de Basal Metabolic Rate (BMR) waardoor je algemene stofwisseling versneld wordt.

Omdat rillen van de kou niet erg aangenaam is, onderzochten de professoren of er geen andere manier is om efficient vet te verbranden zonder te moeten diëten. Ze kwamen er achter dat het volstaat als het lichaam moeite moet doen om een aangename temperatuur te houden. Een milde koude is dus al voldoende om vet te verbranden. (Milde koude is ongeveer 18° celsius)

Ideaal zou zijn als u een temperatuursverschil creëert in de verschillende kamers van uw huis. Zo moet uw lichaam zich constant aanpassen aan de kamertemperatuur waardoor het calorieën verbrandt. De supergemotiveerde mensen kunnen snel hun koffers pakken en naar Amerika trekken. Daar is het immers koud genoeg. Een paar gezamelijke rilsessies later en niemand zal nog kunnen lachen met uw bierbuik.