Op zoek naar een date? Breng je hond mee

Volgens een enquête van Dognition, een organisatie die de relatie tussen mens en hond onderzoekt, voelt 82% van de mensen zich meer zelfverzekerd om een aantrekkelijk persoon aan te spreken als die een hond bij heeft.

Dat een hond helpt om je leven actiever te maken is algemeen geweten, maar blijkbaar kan een trouwe viervoeter je liefdesleven ook verbeteren.

Voor een onderzoek van de Université de Bretagne-Sud probeerde de knappe Fransman Antoine vrouwen te versieren aan de kust van Bretagne. Hij zei tegen de vrouwen: “Hallo, mijn naam is Antoine. Ik wil gewoon eventjes zeggen dat ik je heel mooi vind. Ik moet deze namiddag gaan werken, maar ik vroeg me af of je me jouw telefoonnummer wil geven? Dan bel ik je later en dan kunnen we samen iets gaan drinken.”

Antoine probeerde dit bij 240 vrouwen. Als hij alleen was, had een succesratio van één op tien. Maar als hij zijn charismatische zwarte hond bij zich had reageerde één op drie vrouwen positief op zijn verzoek.

Een andere studie vroeg hun proefpersonen om foto’s te beschrijven van mensen met en zonder hond. Mensen met hond leken gelukkiger, meer ontspannen en toegankelijker.

Een recent onderzoek van het Ruppin Academic Center in Israël vond zelfs dat vrouwen het liefst willen trouwen met een man met een hond. De studie vroeg aan honderd vrouwen met wie ze een affaire zouden willen of met wie ze zouden trouwen, op basis van een beschrijving. Er werden twee types man voorgeschoteld. Het vaderlijke type, romantisch, medelevend en op zoek naar een relatie op lange termijn of een rokkenjager, gevaarlijk en aantrekkelijk.

Hoewel de vrouwen zeiden dat ze eerder met het vaderlijk type zouden trouwen, bleek uit de studie dat ze eerder met de rokkenjager zouden trouwen als hij een hond heeft. De rokkenjager met een hond scoorde zelfs hoger als het vaderlijk type met hond in de studie.

Maar je kan niet om het even welke hond gebruiken om je datingleven makkelijker te maken. Als je met een rottweiler rond loopt, zullen mensen je niet sneller aanspreken. Labradorpuppies lokken blijkbaar het meeste reacties uit.