Ook Peter Van de Veire stopt met Facebook te gebruiken

Vorige week publiceerden twee studenten van de Amerikaanse universiteit Princeton een studie  dat “Facebook 80% van zijn gebruikers zal verliezen tussen 2015 en 2017.” Ze vergeleken de sociale netwerksite met een besmettelijke ziekte die zich razendsnel heeft verspreid, maar ook even snel weer zal uitsterven.

Enkele datawetenschappers van Facebook reageerden op hun eigen manier op deze studie en tonen aan dat het een absurde redenering is. Als ze dezelfde methodiek gebruiken als de studenten van Princeton, zou die universiteit in 2021 geen studenten meer hebben en zou er in 2060 geen lucht meer op aarde zijn.

Hoe dan ook kunnen we niet ontkennen dat Facebook de laatste tijd aan populariteit moet inboeten. Zo verklaarde Tweakers dat Nederlandse jongeren massaal hun Facebook-account verwijderen. Volgens tech-journalist Mike Elgan zijn die redenen onder andere dat gebruikers overladen worden met content en Facebook teveel vervelende kantjes begint te krijgen.

Vandaag verklaart ook MNM-radiopresentator Peter Van de Veire waarom hij gestopt is met Facebook. Is de trend nu gezet en is het graf van Facebook definitief gegraven? Dat zullen we weliswaar moeten afwachten.

In dit filmpje legt Peter Van de Veire alvast zijn beslissing uit: