5 gratis apps die je leven zullen vereenvoudigen

Zet het jaar goed in met deze vijf essentiële toepassingen die je leven zullen vergemakkelijken én die bovendien helemaal gratis zijn.

LastPass

Volgens een studie van SplashData is het meest gebruikte paswoord van 2012 – hoe kan het ook anders – ‘password’, gevolgd door ‘23456’ en ‘12345678’. Ben jij iemand die zijn wachtwoord vergeet zodra het iets ingewikkelder is? Dan is het hoogtijd om LastPass op je smartphone te installeren. Deze app onthoudt al je verschillende wachtwoorden die je voor verschillende websites gebruikt. Daarbij is de app zo goed beveiligd dat zelfs de NASA nooit aan je gegevens zal geraken.

Sunrise

Ben je al een fervent gebruiker van iCloud of Google Calendar? Kijk dan ook eens naar Sunrise dat speciaal ontworpen is om je dagen in te plannen op de meest efficiënte manier. Je kan zowel de gegevens van iCloud en Google Calendar importeren als die van sociale netwerken zoals Facebook en Foursquare. Daarnaast is ook Google Maps geïntegreerd in de app, zodat je zeker op de juiste plaats bent voor je afspraak. En alsof dat nog niet genoeg is, geeft het elke dag aan welk weer het gaat zijn zodat je weet of je al dan niet een paraplu moet meenemen naar je date.

Hootlet

Van Facebook naar Foursquare, en dan nog eens naar Twitter. Verlies je ook zoveel tijd door constant te moeten switchen tussen je sociale netwerken? Door Hootlet te installeren kan je alles in één klik beheren. Als extraatje kan je ook een zoekopdracht via Google of Yelp uitvoeren en alle interessante tweets rond dat zoekwoord vinden. Dat geldt eveneens voor zoekopdrachten in Google Maps.

Vizify

Vizify zal je leven vergemakkelijk doordat het al je accounts van sociale netwerken bundelt op één website. Een gemakkelijke manier om een professioneel platform te creëren waar al je gegevens bij elkaar staan, zonder dat je een vinger moet uitsteken. Zo moeten geïnteresseerden niet meer apart zoeken naar je LinkedIn-, Instagram- of Twitter-account.

Evernote Web Clipper

Met alle informatie die op het wereldwijde web te vinden is, zie je soms het bomen door het bos niet meer. Welk artikel heb je nu wel of niet gelezen? En hoe ga je dat artikel nog ooit terugvinden? Dankzij de applicatie Evernote Web Clipper kan je interessante artikels of pagina’s opslaan zodat je ze erna makkelijk terugvindt. In een klik kan je het artikel teruglezen, becommentariëren en delen met je vrienden als je wil.

Ken jij nog andere handige apps die je leven vergemakkelijken? Laat het ons zeker weten via Twitter met de hashtag #metrotime.