Stromae, Lisa Smolders en Metro meest populair bij jongeren

Het Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) heeft een bevraging gehouden bij de jongeren naar de favorieten van 2013. De favoriete televisiezender van jongeren is EEN, Lisa Smolders is hèt nationale talent van 2013 en Metro is met voorsprong de meest populaire krant onder de jongeren.

In de lijn van de verwachtingen is de monsterscore van Stromae als beste nationale artiest. Jongeren verkiezen Sam De Bruyn opnieuw als favoriete radiopresentator en aansluitend Studio Brussel als nummer één radiozender. De recente hype rond Safety First wordt bezegeld met een eerste plaats in de reeks beste tv-programma van 2013. De meerderheid van de jongeren geeft aan genoeg te hebben gezien van Astrid Bryan.

Jongeren gingen het meest uit de bol op Thrift Shop (Macklemore & Ryan Lewis) en verkozen Django Unchained als beste film. Games of Thrones staat eerst in de reeks beste serie. De favoriete app van dit jaar bleek dan weer De Slimste Mens Ter Wereld te zijn. MAS Antwerpen scoorde de beste punten als het museum dat ze met plezier bezochten. Stand-up comedy staat op 1 als meest gewaardeerde podiumvoorstelling.