9 creatieve CV’s die je zonder twijfel aan werk helpen

Zeven jongeren op tien beweren dat de VDAB hen helemaal niet helpt met werk zoeken. Maar hoe geraken ze dan wel van het straat? Tegenwoordig is het alsmaar belangrijker om op te vallen tussen die honderden mails of tientallen A4’tjes die bedrijven dagelijks ontvangen. En dat is ook iets wat de volgende mensen goed begrepen hebben.

Zij gingen een stapje verder en gingen op zoek hoe ze zichzelf op een andere manier konden voorstellen. Dat kan door bijvoorbeeld je CV te tekenen in plaats van te typen, een filmpje te maken of sociale media in te zetten. Maar belangrijk is vooral dat ze een CV maakten in functie van de werkgever. Tijd om dus wat inspiratie op de toen en erna zelf aan de slag te gaan om je toekomstige werkgever op een ludieke manier in te palmen.

Game-of-Design-board-game-resume
Grafisch ontwerpster Jenny Johns besloot om er letterlijk een spel van te maken met zelfverzonnen regels. Met elke stap leer je een beetje meer over haar ervaring en persoonlijkheid.

[vimeo 21228618 w=500 h=281]
De doorbraak van QR-codes is er nooit echt gekomen, maar Victor Petit leek het ideaal om dit hulpmiddel te gebruiken om zichzelf meer in de kijker te zetten. En met succes!

c450d8d125058d435d5830a86e6779b1
Hoe eruit schieten als marketeer? Door zelf een marketingstunt uit te halen met bijvoorbeeld bierkaartjes.

IMG5
Of doe zoals Adam Pacitti en spendeer je laatste geld aan een zichtbare advertentieruimte.

Visual_Resume_V_1_by_cunt_art
Wil je het toch simpel houden, dan kan je ook je CV met de hand tekenen in plaats van het uit te typen. Dat kan soms al voldoende zijn om op te vallen tussen alle andere papieren cv’s.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=sDl7EtSbu_4]
Als je niet kan kiezen tussen digitaal of handgemaakt, is dit de gulden middenweg.

Capture
Jannic Nielsen maakte gebruik van de website Kickstarter om zichzelf te promoten. Een creatieve manier om om te gaan met digitale tools of sociale media.

creative-resume-designs-191
Als je een creatief cv maakt, is het natuurlijk belangrijk dat je out of the box denkt. Maar deze jongeman nam dat wel heel letterlijk.

vjdVFqO
En als bovenstaande dingen niet werken, kan je nog altijd proberen om je toekomstige werkgever in te palmen met chocolade.