Wat je moet onthouden van 5 december

Een overzicht van het belangrijkste nieuws van de dag in vijf beelden.

De hond van Obama loopt een peuter omver

Vandaag vond de onthulling van de kerstboomversiering plaats in het Witte Huis. Maar niet alle aandacht ging naar de versiering. Labdradoodle Sunny, een van de honden van de familie, sprong perrongeluk de kleuter Ashtyn Gardner omver van vreugde. Het meisje barstte in tranen uit, maar na wat troostende woorden van Michelle was alles terug in orde.

 

Welk woord irriteert jou het meest?

Van Dale gaat elk jaar op zoek naar het populairste woord van het jaar, maar het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) houdt zich liever bezig met het irritantste woord van het jaar. Uit 800 inzendingen werden tien woorden gekozen die taalgebruikers niet meer willen horen, waaronder selfie, swag, yolo en crisis. Welk woord stem jij eruit?

 

Rock Werchter vult affiche aan

Nadat Metallica en Arctic Monkeys al bevestigd werden, liet het festival vandaag nog meer namen op ons los. Ook Franz Ferdinand, Skrillex, Pixies, Triggerfinger en Major Lazer zullen afzakken naar de festivalweide. Rock Werchter 2014 vindt plaats van donderdag 3 tot en met zondag 6 juli. De ticketverkoop start komende zaterdag 7 december om 14 uur.

 

Chinese banken verbieden bitcoins

Als we het de laatste dagen niet over drones hadden, konden we onze mond niet houden over Bitcoins. De virtuele munt kan op heel wat steun rekenen, maar dat is uitgezonderd China. De Volksbank van China stelde vandaag vast dat de bitcoin geen “echte betekenis” heeft en dus niet geniet van dezelfde juridische status als een reguliere valuta. Jammer voor de Chinezen die net hun voorraad hebben ingeslaan.

 

Auto aan 246 kilometer per uur geflitst

Op de E40 werd een snelheidsduivel geflitst aan maar liefst 246 kilometer per uur. Dat is net iets meer dan het dubbel van de toegelaten snelheid. De man was op doorreis in Europa maar zag zijn rijbewijs stante pede ingetrokken worden voor een periode van 15 dagen. Hij moest ook onmiddellijk een boete betalen.