Win! Tickets voor Curtis Alto in Gentse Vooruit op 16 februari

Win! Tickets voor Curtis Alto in Gentse Vooruit op 16 februari

Grootste soloconcert voor jonge, veelbelovende Gentse muziekproducers

Het Gentse Curtis Alto waait als een wervelende frisse wind doorheen de elektronische muziekscene. De broers Mathias en David producen house met een edgy electro kantje, met een heel eigen signature sound als gevolg. Hun shows variëren van experimentele en intieme sets op niet voor de hand liggende locaties als een oude elektriciteitscentrale, het Antwerpse Rubenshuis, het imposante stadspaleis Lousbergs-De Hemptinne of een machtig marineschip in het Gentse havengebied over spectaculaire optredens op de Main – en live stages van Tomorrowland. Op 16 februari staan ze met hun eerste grote eigen live show in Kunstencentrum Vooruit in Gent. Muziekliefhebbers mogen zich verwachten aan een energierijke show vol nieuwe nummers, uitgewerkte sounds, een live set-up en een vloeiend samenspel tussen muziek, visuals en licht. Tickets via www.curtisalto.com.

Hun vorige singles scheerden hoge toppen in de hitlijsten met miljoenen streamings als gevolg en kregen airplay in zowel België als het buitenland. De evolutie naar hun unieke signature sound herken je meteen in hun laatste releases ('Hold me close', 'Clear vision' en 'Sunday'). In hun teksten slagen ze erin om in enkele woorden dubbele bodems te vervatten en te linken met de maatschappij. Pete Tong steunde hen in zijn legendarische Essential Show op BBC Radio 1 en Faithless toonde zich fan.

https://www.youtube.com/watch?v=rIILV-_fL4Y

https://www.youtube.com/watch?v=pkxzyqrG3v0&t=1s+.

Op het podium: een set-up waarbij Curtis Alto live zingt en er plaats is voor percussie, keys en een robuuste controller die centraal in de set staat. Hun opkomende EP wordt voor het eerst voorgesteld aan het grote publiek. De kunst die de covers van hun vorige platen siert, wordt in samenwerking met designer Tom van der Borght vertaald naar beeld op het podium. Curtis Alto in de concertzaal wordt een totaalconcept waarbij muziek en visuals één zijn: een fascinerende show, dromerig en dynamisch tegelijk - waarbij men de kracht van hun broer voelt.

Curtis Alto: "Het wordt een concert met enkel onze eigen muziek én ook nieuw materiaal. Een energierijke show gecombineerd met verbazingwekkende visuals & special effects. We hebben een bewogen jaar achter de rug, maar wel één waar positiviteit altijd centraal heeft gestaan. Onze broer zit in ons hart en zijn aanwezigheid straalt doorheen Curtis Alto."

De band stond eerder dit jaar in het voorprogramma van The Chainsmokers in ons land. In de zomer was Curtis Alto terug te vinden op de line-up van de Tomorrowland live- en mainstage, We Are Electric (Nederland) voor Justice en Mura Masa, Electric Love (Oostenrijk) en Parookaville (Duitsland).

Facebook van event