Waag je kans om BBC Blue Planet II te zien live!

Waag je kans om BBC Blue Planet II te zien live!

De spectaculairste fragmenten uit de baanbrekende en bekroonde BBC Studios-reeks Blue Planet II, in 4K Ultra HD op een gigantisch ledscherm en met livebegeleiding door een symfonisch orkest.

Muziek van Academy Award-winnaar Hans Zimmer, Jacob Shea en David Fleming.

Na het succes van Planet Earth II - LIVE IN CONCERT in de Antwerpse Lotto Arena komt BLUE PLANET II - LIVE IN CONCERT, de liveadaptatie van de bekroonde BBC-natuurdocumentairereeks, in het voorjaar van 2019 naar het Brusselse Paleis 12 op 10 maart.

De bal ging 20 jaar geleden aan het rollen, toen een team natuurdocumentairemakers van de BBC Natural History Unit aan een film begon over de wereldzeeën. Hun grootscheepse aanpak tartte alle verbeelding. De unieke shots leidden tot de bekroonde reeks The Blue Planet, die in 2001 voor het eerst werd uitgezonden en een nieuwe referentie werd in diepzeedocumentaires.

https://www.youtube.com/watch?v=_38JDGnr0vA

De teams van Blue Planet II verzamelden vier jaar lang beeldmateriaal tijdens niet minder dan 125 expedities in 39 landen, op alle continenten en in elke oceaan. Ze brachten maar liefst 6.000 uur onder water door, waarvan 1.000 uur in duikboten. Sommige expedities vereisten zo veel inspanningen dat ze op logistiek vlak vergeleken kunnen worden met een ruimtereis. Bovendien stonden de camerateams regelmatig oog in oog met dieren die zo vreemd waren dat ze haast buitenaards leken.

BLUE PLANET II - LIVE IN CONCERT is een fascinerende mix van symfonisch concert en natuurfilm!