Maak kans op 4×2 ICE-biljetten van NMBS!

Maak kans op 4×2 ICE-biljetten van NMBS!

Op ontdekking naar de Duitse kerstmarkten

De eindejaarsfeesten staan voor de deur. Het ideale moment voor een magisch weekendje uit naar een van de vele kerstmarkten in Duitsland. Hier zijn vijf feeërieke markten die makkelijk bereikbaar zijn met de trein.

Keulen

Een van de populairste kerstmarkten bij de Belgen, vooral omdat ze zo dichtbij is. De kerstmarkt van Keulen trekt elk jaar heel wat landgenoten die er een weekendje op uit willen. Niet zo verwonderlijk, want de prachtige decors van deze markt doen dromen. Het bijzondere aan deze kerstmarkt: het is er niet één, maar het zijn er zeven verschillende, zowat overal in de stad. Elk met hun eigen sfeer en identiteit. De grootste en bekendste van allemaal bevindt zich onder de imposante kathedraal van de stad, die trouwens op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze markt bestaat uit zowat 160 houten chalets, die een lust zijn voor de ogen én smaakpapillen. Iets verderop, in een andere sfeer, staat de Aftermarkt. Die springt meteen in het oog met haar schaatsbaan, carrousel en poppentheater. Ook het bezoeken waard: de Engeltjesmarkt op de Neumarkt (de oudste van de stad), het Sinterklaasdorp op de Rudolfplatz, en de verrassende Havenmarkt met haar unieke maritieme sfeer. De kerstmarkten zijn open van 25 november tot 23 december.

Aken

We blijven nog wat dichter bij België en trekken richting Aken. Deze kerstmarkt, op minder dan 100 km van Hasselt, verwelkomt je van 22 november tot 23 december. Vier weken lang verandert de wijk rond het stadhuis en de kathedraal in een echt kerstdorp. Volgens reisorganisator European Best Destination is dit een van de tien Europese kerstmarkten die je niet mag missen. In de 120 houten chalets kan je proeven van glühwein, peperkoek en heel wat Duitse specialiteiten. Dat alles in een magisch decor met sfeervolle lichtjes en een leuke, muzikale sfeer.

Trier

Iets ten zuiden van Aken ligt Trier, een mooie Duitse stad die vooral bekendstaat om zijn Porta Nigra, een poort van zandsteenblokken uit het Romeinse tijdperk. Maar van 22 november tot 22 december staat het stadscentrum helemaal in het teken van Kerstmis, met een kerstmarkt van 95 houten chalets voor jong en oud. Volwassenen kunnen de vele kerstversieringen bewonderen en genieten van allerlei lekkers. Kinderen kunnen hun hartjes ophalen aan de poppentheaters, orkesten en koren. Opgelet: de markt is gesloten op 24 november.

Neurenberg

Verder landinwaarts slaat de kerstmarkt van Neurenberg, een van de oudste van het land, haar tenten op tegenover de mooie Onze-Lieve-Vrouwekerk. Van 29 november tot 24 december kan je er onder meer gaan genieten van de traditionele worsten. Maar de stad heeft ook een lange traditie in het maken en verkopen van speelgoed ('s werelds grootste speelgoedbeurs vindt hier plaats). De ideale bestemming als je op zoek bent naar kerstcadeautjes!

München

Het Oktoberfest is nog maar net voorbij, of de inwoners van München ruilen hun traditionele Beierse kostuum in voor handschoenen en een dikke sjaal om de kerstmarkt te bezoeken. Die gaat dit jaar door van 27 november tot 24 december. Ook hier vind je verschillende markten verspreid over de stad. De grootste en bekendste is die op het plein van het stadhuis. Boven de talrijke kraampjes torent een enorme kerstboom uit en op het balkon van het stadhuis wordt elke dag adventsmuziek gespeeld. Bezoek ook zeker de ‘Kripperlmarkt' met haar kerststalletjes, vlakbij de hoofdmarkt, of de middeleeuwse kerstmarkt op de Wittelsbacherplatz.

Ernaartoe

Of je nu een kerstmark vlak bij de Belgische grens of verder weg (Neurenberg,

München) bezoekt, de makkelijkste manier om er te geraken is waarschijnlijk de

trein. Zo verspil je geen kostbare tijd met het zoeken naar een van de schaarse

parkeerplaatsen tijdens de kerstmarkt. Bovendien reis je in alle comfort en ben je

even snel – soms zelfs sneller – ter plaatse als met de auto, dankzij de vele

verbindingen. Je kan makkelijk je ticket online boeken via de website van de

NMBS: https://nmbs-international.com/.

Deel neem aan onze andere wedstrijden op nl.metrotime.be/win.