Win het nieuwe boek ‘Zei mijn vrouw’ van Marnix Peeters

Achter elke sterke man staat een sterke vrouw.

In het geval van Marnix Peeters heet zij Jana. Zij blijkt niet alleen een beeldige muze te zijn, maar ook een lucide denker. De zaken die Marnix als schrijver opmerkt, houdt zij tegen het licht. Marnix komt met een idee, zij tot conclusies.

Als Zeus en Hera wonen zij op hun berg in de Oostkantons, waar zij vanop een veilige afstand van het aardse leven nadenken over de kleine en grote dingen die de mens bezighouden. De liefde tussen hen is onvoorwaardelijk.

“Toen wij in het holst van de nacht in de Oostkantons arriveerden en wij nog even voor ons huis naar de sterren stonden te kijken, en vervolgens in het stille, aardedonkere dal waar overdag de Our voorbijstroomt, zei ik tegen mijn vrouw: het is toch altijd plezierig om zo even in de beschaving te zijn. Ja, antwoordde zij. Haar aandacht was getrokken door geritsel, een paar meter verderop. Maar ik kan mij niet meer voorstellen om er voortdurend te zijn, zei ik. Omdat de dingen je dan gewoon niet meer opvallen.”

Win een exemplaar

Vorige week verstopten wij enkele exemplaren van ‘Zei mijn vrouw‘ op de trein.

Heb jij er geen gevonden? Dan krijg je van ons een tweede kans. We geven nog tien boeken weg.

Beantwoord onderstaande vragen voor 11 april 2017 – 16:00 om deel te nemen. De winnaars worden na afloop persoonlijk gecontacteerd.

 

Fill out my online form.