Brussels Jazz Festival – Flagey – 100 years Jazz !

Vier 100 jaar jazz !

2017 is het jaar waarin Flagey de 100ste verjaardag van de jazzmuziek viert. Het startschot van dit ‘jazzalicious’ feestjaar wordt gegeven tijdens het tiendaagse Brussels Jazz Festival. Waar naast gerenommeerde artiesten ook opkomend Belgisch talent op de affiche prijkt.

Het Roy Hargrove Quintet zorgt op 12/01 voor een opener van formaat. Maar het is ook uitkijken naar Makaya McCraven (13/01) die met z’n uiteenlopende stijlen nu al voor een unieke ervaring belooft te zorgen. Ook de double bill met drummer Mark Guiliana en z’n Jazz Quartet en trompettist Avishai Cohen en diens kwartet (14/01) kondigt zich aan als een veelbelovende en boeiende avond. Pianoliefhebbers kunnen dan weer hun hart ophalen bij Vijay Iyer die zowel met z’n trio als samen met trompettist Wadada Leo Smith (13/01) het podium zal delen. Ook voor Bert Joris wordt 2017 een feestjaar, hij wordt op 17/01 in de bloemetjes gezet door het Brussels Jazz Orchestra.

Samen met CINEMATEK stelt Flagey tijdens het festival een speciaal filmprogramma voor rond Miles Davis en de kleinsten ontdekken de invloed van Afrikaanse muziek in de jazz tijdens de speelse Pop Up Jazz’Africa workshop op 21/01.

Jazzkenner Marc Van den Hoof stelt vanaf zondag 15 januari een vijfdelige lezingenreeks voor over De geschiedenis van de jazz in het kader van Jazz 100.

Een festival zou geen festival zijn zonder aftershows door o.a. BRZZVLL (13/01) en Radio Martiko (12/01). DJ Buscemi zorgt voor de beats tijdens de closing party op 21/01.

Win duotickets voor dit spectaculaire festival!

Beantwoord onderstaande vragen en maak kans op een duoticket. Je kan deelnemen tot 23 december, 16u. De winnaars worden na afloop persoonlijk gecontacteerd. Hou je inbox dus in de gaten!

 

Fill out my online form.