Rode Duivels geven oefenzege zelf uit handen

De Rode Duivels hebben het puntenverlies tegen Griekenland niet kunnen wegspoelen met een zege tegen WK-organisator Rusland. In een vriendschappelijk duel gaven ze in de toegevoegde tijd een voorsprong uit handen: 3-3.
Maarten

In vergelijking met de voorbije WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Grieken (1-1) voerde bondscoach Roberto Martinez zoals aangekondigd een heleboel wijzigingen door. Maar liefst zeven nieuwe namen kwamen aan de aftrap in het uitverkochte Fisht Stadium in Sotsji. Onder hen ook Tielemans en Foket, die voor het eerst aan een interland mochten beginnen.

Het veredelde B-elftal kende geen al te beste start. Al na twee minuten bracht Vasin de thuisploeg op voorsprong. België reageerde nog voor de rust via Benteke. De spits van Crystal Palace lokte eerst een strafschop uit, die ondanks een ondermaatse trap werd omgezet door Mirallas.

Vlak voor rust trof Benteke op aangeven van Chadli zelf twee keer raak, telkens op een stilstaande fase. De buit leek al binnen voor de Belgen, zeker omdat de wedstrijd in de tweede helft verwaterde door de vele wissels.

Door nonchalance en individuele fouten gaven de Duivels de zege in de slotfase alsnog uit handen. Miranchuk scoorde een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer na knullig balverlies van Dembélé. In de toegevoegde tijd maakte Bukharov er zelfs nog 3-3 van na matig verdedigen van Alderweireld.

De volgende WK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels is op 9 juni in Estland. De Esten tankten zelf alvast vertrouwen door Kroatië in een oefeninterland zowaar met 3-0 te verslaan.