Mertens strandt in halve finale

Elise Mertens (WTA 37) heeft niet kunnen stunten in de halve finales van de Australian Open in Melbourne. De 22-jarige Limburgse was niet opgewassen tegen de Deense nummer 2 van de wereld Caroline Wozniacki. Ze verloor haar halve finale in twee sets: 6-3 en 7-6 (7/2). 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

In de eerste set kwam Mertens al snel voor een 1-4 achterstand te staan, maar onze landgenote kon daarna nog twee punten uit de brand slepen: 3-6.

De wedstrijd ging in de tweede set aanvankelijk gelijk op, maar bij 4-5 leek het er even niet goed uit te zien voor de Belgische. Ze toonde zich echter strijdvaardig en brak door de opslag van de 27-jarige Deense om er 5-5 van te maken. Ze won daarna haar eigen opslag, en leek ook de volgende set binnen te halen, maar liet twee setpunten liggen. Wozniacki maakte er uiteindelijk 6-6 van.

In de tiebreak kwam Mertens al snel voor een 0-3 achterstand te staan. Ze kon dan nog twee punten op rij terugwinnen, maar de Deense nam daarna weer de maat van onze landgenote. De tiebreak eindigde met 2-7 in het voordeel van Wozniacki.

Mertens mag Down Under echter met opgeheven hoofd verlaten. Haar halvefinaleplaats brengt de Limburgse naar de top 20 op de WTA-ranking.