«Ik kon Standard niet weigeren»

«Ik kon Standard niet weigeren»

In het zog van de nieuwe trainer strijken er nog drie Portugese assistenten neer in Luik, die allemaal een contract voor één jaar ondertekenden, met optie op een bijkomend seizoen. Daar blijkt niet meteen enorm veel vertrouwen uit, al ziet Sa Pinto dat anders.

«In het voetbal hangt succes af van heel wat factoren», is de voormalige international rationeel. «Het leek me dus beter om hiermee te beginnen.»

"Club van mijn hart"

De 44-jarige ex-international moest naar eigen zeggen niet lang nadenken toen de Rouches aanklopten in hun zoektocht naar een opvolger voor Aleksandar Jankovic. Hoewel Sclessin de reputatie heeft van een trainerskerkhof, was hij meteen enthousiast.

«Standard is een club waar ik van houd en die ik altijd in mijn hart gedragen heb. Ik ben hier tien jaar geleden vertrokken, maar ben wel naar de wedstrijden van de Rouches blijven kijken en heb hier ook nog altijd vrienden. Ik kon het aanbod dan ook niet weigeren.»

Versterking

Over zijn doelstelling is Sa Pinto heel erg duidelijk: «We moeten absoluut play-off 1 spelen. Standard heeft de play-offs twee jaar op rij gemist, dus moeten we ons deze keer plaatsen. Ik ben ervan overtuigd dat dat zal lukken.»

Volgens de Portugees beschikt de huidige spelersgroep over voldoende kwaliteiten om bij de eerste zes te eindigen. «Op het eerste zicht beschik ik over een goeie groep, al is er op sommige posities nood aan versterking.»