Goffin en Mertens naar zestiende finales op Roland Garros

Goffin en Mertens naar zestiende finales op Roland Garros

De Belgische nummer één moest wel een set prijsgeven, maar verder verliep alles volgens plan. «Ik sta waar ik wil staan op dit moment», klonk het na afloop. «Ik heb twee goede matchen achter de rug en sta sterk te spelen op mijn eigen opslag. Enkel in het begin van de derde set miste ik een beetje snelheid in mijn spel, maar fysiek en mentaal voel ik me uitstekend.»

Horacio Zeballos

Om even goed te doen als vorig jaar, moet Goffin in Parijs nog minstens twee wedstrijden winnen. Zijn volgende tegenstander is Horacio Zeballos (ATP 65), die zelf in de tweede ronde afrekende met het Kroatische opslagkanon Ivo Karlovic (ATP 24). Goffin kent de 32-jarige Argentijn goed. De voorbije jaren versloeg de Luikenaar hem al vier keer, al blijft hij op zijn hoede.

«Zeballos is bezig aan een goed gravelseizoen», weet Goffin. «Het is nooit makkelijk om op gravel tegen een linkshandige speler te spelen, die goed serveert, goed retourneert en weinig fouten maakt. Ik zal hem veel moeten laten lopen, want als hij tijd krijgt, kan hij gevaarlijke returns slaan.»

Mertens treft Venus Williams

Bij de vrouwen doet Elise Mertens (WTA 60) voorlopig niet onder. De Limburgse had voor Roland Garros nog nooit een wedstrijd gewonnen op een grandslamtornooi, maar staat nu in de derde ronde. Net als Goffin rekende ze af met een qualifier, zij het dan een Nederlandse: Richel Hogenkamp (WTA 105).

Na anderhalf uur stonden de 6-3, 6-4 eindcijfers op het scorebord. In de zestiende finales staat haar een topaffiche tegen de Amerikaanse veterane Venus Williams (WTA 11) te wachten, op de Australian Open nog verliezende finaliste. Het wordt het eerste onderlinge duel tussen de twee.

Voor Kirsten Flipkens (WTA 87) zit het tornooi er ondertussen op. De Kempense beet in twee sets in het zand tegen de Australische Samantha Stosur (WTA 22): 6-2 en 7-6.