Durant helpt Warriors aan revanche in NBA-finale

Durant helpt Warriors aan revanche in NBA-finale

In het vijfde duel van de finals won Golden State met 129-120 van de Cavaliers, goed voor 4-1 winst in totaal. LeBron James deed er alles aan om Cleveland nog in de race te houden, maar zelfs 41 punten volstonden niet om een zesde wedstrijd uit de brand te slepen voor de titelverdediger.

Durant MVP

De sterspeler van de Cavs moest dan ook opboksen tegen een overmacht aan talent, met Kevin Durant als exponent. In zijn eerste seizoen bij Golden State pakte de ex-speler van Oklahoma City op zijn 28ste eindelijk een eerste kampioenenring. Om het nog mooier te maken, werd Durant uitgeroepen tot MVP (beste speler) van de finaleserie.

«Dit is waar je als kind van droomt», glunderde hij na afloop. «Toen ik acht was, zei ik tegen mijn mama dat ik NBA-kampioen zou worden. Dit is een ongelooflijk gevoel.» Durants maatje Stephen Curry was vooral blij dat hij de kater van vorig seizoen kon doorspoelen.

«Toen zijn we door de basketbalhel gegaan», herinnert de guard zich. «We hebben er het hele jaar aan gedacht en geprobeerd om er lessen uit te trekken. Daardoor is deze titel anders dan die van twee jaar geleden.»

Record voor James

En James? Die verwacht dat Golden State de komende jaren nog een paar keer in de finale zal terechtkomen. «Deze ploeg is een blijver», klinkt het. «De meeste van hun spelers zijn nog geen 30 jaar, en niemand toont de intentie om het rustiger aan te gaan doen.»

De forward kan zich wel troosten met een leuk record: hij is de eerste speler ooit die de finale afsluit met een ‘triple double' bij zijn gemiddelde cijfers