Duitsland kroont zich tot eindwinnaar op Confederations Cup

Wereldkampioen Duitsland heeft zondag voor het eerst in zijn geschiedenis de Confederations Cup voetbal gewonnen. De Mannschaft haalde het in de finale in het Russische Sint-Petersburg met het kleinste verschil van Zuid-Amerikaans kampioen Chili (1-0).
Matthias

In een genietbare eerste helft met kansen aan beide zijden klom Duitsland in de 20e minuut op voorsprong. Na een zware misser in de Chileense defensie konden Timo Werner en Lars Stindl alleen op doelman Bravo afgaan, Werner legde het leer panklaar voor Stindl en die trapte zijn derde van het toernooi tegen de netten.

In de tweede helft werd de partij bitsiger en lag het spel te vaak stil. De Chileen Jara kreeg zelfs na tussenkomst van de videoref slechts geel voor een gemene elleboog op Werner. In de slotfase kregen de Chilenen nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar Vidal en de pas ingevallen Sagal lieten die onbenut. Diep in de toegevoegde tijd hield doelman Ter Stegen nog een vrije trap van Alexis Sanchez uit doel.

Het bleef 1-0 en zo pakten de Duitsers hun allereerste eindwinst op de Confederations Cup. Eerder op de dag verzekerde Europees kampioen Portugal zich van de derde plaats, de Portugezen haalden het in de kleine finale na verlengingen met 2-1 van Mexico.