Club Brugge treft Turkse vicekampioen in CL-voorronde

Club Brugge treft Turkse vicekampioen in CL-voorronde

Bij de loting voor de derde voorronde van het kampioenenbal in het Zwitserse Nyon heeft blauw-zwart het niet echt getroffen. Club Brugge was reekshoofd, maar krijgt met Basaksehir zowat de zwaarst mogelijke tegenstander voorgeschoteld.

Turkse vicekampioen

De Turkse club werd vorig jaar tweede in de Süper Lig en heeft dankzij de schatrijke eigenaar een paar klinkende namen in de spelerskern. Onder meer Emmanuel Adebayor, Eljero Elia en Gaël Clichy staan er op de loonlijst.

Club ontvangt de Turken eerst thuis op 25 of 26 juli, alvorens op 1 of 2 juli naar Istanboel te trekken. Bij winst wacht de West-Vlamingen nog een play-offronde. Bij verlies worden ze opgevangen in de laatste voorronde van de Europa League.

Olympique Marseille

In diezelfde Europa League maakt KV Oostende straks zijn Europese debuut tegen Olympique Marseille. De Franse topclub speelt op 27 juli eerst thuis, een week later volgt de return in de  Versluys Arena.

AA Gent, de derde Belgische club in de Europese voorrondes, weet nog niet waar het aan toe is. De Buffalo's krijgen als reekshoofd de winnaar van het tweede voorronde-duel tussen het Oostenrijkse SC Altach en het Wit-Russische Dinamo Brest tegenover zich.

Bij kwalificatie wacht nog een play-offronde (heen: 17 augustus, terug: 24 augustus) voor Gent en Oostende. De loting daarvoor vindt plaats op vrijdag 4 augustus.

Meest gelezen
 1. raafthumb

  ‘The Masked Singer’-kijkers denken te weten wie Raaf is: «Heel duidelijk te horen!»

 2. katthumb

  Kat Kerkhofs openhartig: «Jezelf naakt in de spiegel bekijken is toch vreselijk?»

 3. achterthumb

  Legging van vrouw scheurt tijdens het gewichtheffen: «Misschien moet je de juiste maat aandoen?!» (video)

 4. kandelaar

  Kandelaar gekocht voor 250 pond kan miljoenen opleveren

 5. joel-jasmin-forestbird-xzPMUMDDsfk-unsplash

  ‘s Werelds zwaarste levende organisme dreigt te verdwijnen