Campenaerts strandt op één seconde van podium in Ronde van Romandië

Campenaerts strandt op één seconde van podium in Ronde van Romandië

Als regerend Belgisch kampioen tijdrijden is Campenaerts bedreven in het werk tegen de klok, maar de renner van LottoJumboNL strandde in het Zwitserse Aigle op acht seconden van de winnaar.

Felline was samen met de Brit Alex Dowsett de enige die het parcours van 4,8 kilometer afmaalde in minder dan zes minuten. In de strijd om de derde podiumplaats werd Campenaerts nipt afgetroefd door de Australiër Alexander Edmondson, die net een seconde sneller reed.

Door het regenweer in Zwitserland namen de meeste klassementsrenners weinig of geen risico's. Zo moest topfavoriet Chris Froome starten na een hevige regenbui, waardoor hij pas 78ste werd, op bijna een halve minuut van Felline.

Richie Porte, een andere kandidaat op de eindzege, deed zelfs nog vier seconden trager. In het algemeen klassement is Felline logischerwijze de eerste leider, al zal dat na vandaag wellicht al niet meer het geval zijn.

In de eerste rit in lijn krijgen de renners al meteen flink wat klimwerk voor de wielen geschoven. Zo ligt de aankomst in Champéry bovenop een col van eerste categorie, terwijl er onderweg drie beklimmingen van derde en één van tweede categorie overwonnen moeten worden.