Belgische wielrenner overlijdt na hartaanval tijdens Parijs-Roubaix

Wielrenner Michael Goolaerts is zondagavond op 23-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn team Veranda's Willems-Crelan bekendgemakt.
door
Belga
Leestijd 2 min.

"Met enorme verslagenheid melden wij het overlijden van onze renner en vriend Michael Goolaerts", klinkt het in een communiqué. "Hij overleed zondagavond 8 april omstreeks 22u40 in het ziekenhuis in Rijsel in het bijzijn van zijn familie en geliefden, naar wie onze gedachten van medeleven momenteel uitgaan. Hij overleed aan een hartstilstand, waarbij alle verdere medische hulp niet kon baten."

"Er zal voorlopig geen verdere communicatie volgen vanuit het team, aangezien wij op dit moment de nabestaanden van Michael de ruimte willen geven dit tragische verlies te verwerken. Wij danken u alvast om de privacy van zijn naasten te respecteren."

Goolaerts kwam zondag tijdens Parijs-Roubaix ten val op de kasseistrook van Viesly. De renner werd ter plaatse gereanimeerd door de medische ploeg van de koers en de hulpdiensten, vooraleer hij per helikopter naar het ziekenhuis werd overgebracht.

De tweedejaarsprof kwam voor het eerst aan de start in Parijs-Roubaix. Begin deze maand werd hij nog negende in Dwars door Vlaanderen. Afgelopen zondag maakte hij deel uit van de ontsnapping die 100 kilometer lang de eerste wedstrijduren van de Ronde van Vlaanderen kleurde.

Reacties uit de wielerwereld

Snel nadat het trieste nieuws bevestigd was, betuigden tal van renners en wielerteams hun medeleven. Ook de UCI kwam al met een reactie. "In naam van de Internationale Wielerunie UCI en de hele wielerwereld, wil ik mijn meest oprechte deelneming betuigen aan de familie, aan het team en aan de naasten van Michael Goolaerts, die ons deze dag veel te vroeg verlaten heeft", verklaarde UCI-voorzitter David Lappartient. Onder meer ook Wout Van Aert, Lance Armstrong en Peter Sagan reageerden bedroefd en geschokt op het nieuws.

Goolie, net als ik bouwjaar ‘94. Bijgevolg zitten we al jaren samen in het peloton. Ik kan het nog niet vatten dat daar een einde aankomt. Uw eeuwige smile zal altijd een inspiratie blijven voor mij. Rust zacht maat ? pic.twitter.com/Wn8qs3bzgN

— Wout van Aert (@WoutvanAert) 8 april 2018

Truly awful news. Words can't express my deepest condolences to Michael Goolaerts' family, teammates, and friends. May he RIP. https://t.co/TtVG5GlWrC

— Lance Armstrong (@lancearmstrong) 8 april 2018

All the thoughts and prayers of the @BORAhansgrohe team and myself are with Michael Goolaerts. Such a sad news...

— Peter Sagan (@petosagan) 8 april 2018