België droomt van Davis Cup-finale

België droomt van Davis Cup-finale

Van Herck (foto tweede van rechts) selecteert dezelfde ploeg die begin april Italië klopte in de kwartfinale. Het viertal neemt het van 15 tot 17 september in de halve finales op tegen Australië. Arthur De Greef (ATP 143) is reserve.

Knieproblemen

Goffin had tijdens zijn verloren achtste finale op de US Open last van zijn knie, maar hoopt klaar te geraken. Vandaag ondergaat hij medische onderzoeken. «Hij heeft zin. De Davis Cup is één van zijn prioriteiten. Onze staf is in staat om hem op te lappen voor 15 september», aldus Van Herck.

Darcis is fysiek klaar, ondanks een gebrek aan ritme. «Maar Steve is een andere speler wanneer hij aantreedt in de Davis Cup, en hij weet dat we dat verwachten van hem», zei de Belgische kapitein, die verder meldde dat De Loore (uiterst links) wat last heeft van zijn linkerknie.

De tegenstanders

De Australische Davis Cup-kapitein Lleyton Hewitt heeft eveneens zijn selectie bekendgemaakt. Hewitt kiest voor Nick Kyrgios (ATP 17), Jordan Thompson (ATP 73), Thanasi Kokkinakis (ATP 222) en dubbelspeler John Peers.

De halve finale tussen België en Australië wordt in Brussels Expo op de Heizel gespeeld. Als ondergrond voor de ontmoeting kozen de Belgen voor gravel. Dit jaar schakelde de Belgische Davis Cup-ploeg op weg naar de laatste vier achtereenvolgens Duitsland en Italië uit. In de tweede halve finale speelt Frankrijk tegen Servië. De winnaars van de halve finales spelen eind november om de titel. België speelde al twee keer de finale, in 1904 en 2015.