Zoveel calorieën verbrand je met shoppen voor Black Friday

Zoveel calorieën verbrand je met shoppen voor Black Friday

Krijg je koude rillingen bij het idee van overvolle winkels en elleboogwerk om dat ene item te pakken te krijgen waar je stiekem al maanden van droomt? Onterecht, want een stevig dagje shoppen is niet alleen goed voor je moraal, maar ook voor je lichamelijke gezondheid. Het kan je van kop tot teen opkikkeren.

Tijdens een intens dagje shoppen, doe je veel meer fysieke inspanningen dan je zou denken. Check deze cijfers maar eens:

Stappen: Een dagje shoppen in een mall of in de stad kan al snel uitdraaien op een halve marathon. Aan een traag wandeltempo van 3 km/u verbrand je tot 3 calorieën per uur en per kilo. Stap je wat sneller, tegen 6,5 km/u, dan verbrand je tot 4 calorieën per uur en per kilo.

Klimmen: Door in grote winkels de trap te nemen in plaats van de roltrap, verbrand je tot 12 calorieën per uur en per kilo. De omweg waard!

Gewichtheffen: Je hebt van alles gevonden en zeult dat mee naar de kassa of de pashokjes… Proficiat, je bent tot 7 calorieën per uur en per kilo aan het verbranden! En al die winkeltassen dragen zodra je de winkel uitstapt, is ook geen lachertje: goed voor 6 à 7 calorieën per uur en per kilo bij een belasting van zo'n 10 kg.

Om het onderste uit de kan te halen, is het geen slecht idee om je shoppingdag voor te bereiden als een echte sportwedstrijd. Hier zijn enkele professionele tips die je recht naar de overwinning loodsen:

Denk aan je voeten

Vraag het aan elke atleet: goede schoenen zijn een must. Dat is niet alleen een excuus om er nieuwe te kopen (we weten wel dat je daar zin in hebt) maar vooral een kwestie van goed uitgerust te zijn om lang en comfortabel te gaan stappen. De Scholl Gel Activ Hielkussentjes dempen de schokken en de druk die je voeten de hele dag ondergaan. Onderschat ook het risico op blessures niet en neem pleisters tegen blaren mee, zodat je halfweg niet moet opgeven.

Blijf gehydrateerd en houd je energielevel in het oog

Het is niet alleen een probleem van marathonshoppers: als we ons amuseren, vergeten we soms te drinken of te eten. En dat kan leiden tot onaangename verrassingen. Las dus op tijd een pauze in om je te hydrateren. Een tip: neem een energybar of -drink mee om onderweg snel wat energie bij te tanken.

Een deo, gewoon omdat…

In een warme omgeving zoals winkels begin je al snel te zweten. Allesbehalve handig als je kleren wil gaan passen. Vergeet dus op voorhand geen vleugje deo op te doen, zodat je happy en zorgeloos de shoppinghitte kan trotseren.

Ik skip het gewoon allemaal en shop online

Wordt het je allemaal wat te veel? Shop dan gewoon vanuit je luie zetel. Al is het niet altijd makkelijk om het hoofd koel te houden in die jungle van kortingen. Waarom neem je geen kijkje in het Black Friday-assortiment van Farmaline, dat we speciaal voor jou selecteerden?