Zo woon je probleemloos op de mooiste plekken op aarde

Zo woon je probleemloos op de mooiste plekken op aarde

Pionier

"Ik heb mijn hele leven gereisd en ongeveer in elk continent gewoond en gewerkt. Als eigenaar van verschillende huizen wereldwijd vond ik dat deze vrije manier van leven voor meer mensen haalbaar en toegankelijk moest zijn. Vanuit die gedachte is het project Pure Villas ontstaan. Door de technologische ontwikkelingen, de opkomst van internet marketing en door sites als Upwork en Freelancer is het voor freelancers makkelijker om wereldwijd opdrachten te vinden. Het gevolg daarvan is dat meer mensen stopten met een vaste baan om te gaan freelancen. Het blijkt dat 69% als freelancer zelfs meer inkomsten genereerden dan in hun vaste baan. Bedrijven vinden het ook prettig omdat ze minder verantwoordelijkheden hebben voor freelancers dan voor vaste werknemers en zo zijn er verschillende factoren die bijdragen aan de toename van mensen die kiezen voor een freelance lifestyle."

Locatieonafhankelijk werken

“Een logisch gevolg is dat freelancers zich gingen beseffen dat ze eigenlijk overal hun werk kunnen doen, als ze maar een laptop, Wi-Fi en stroom binnen handbereik hadden. Zo ontstond een stroming die nu digital nomads wordt genoemd. Werk was niet langer één vaste plek en wij beseften ons daardoor: ook wonen hoeft niet langer op één vaste plek te zijn. Wat als je zou kunnen wonen op verschillende plekken in de wereld?”

Benieuw hoe Eric Roberts dit heeft aangepakt en hoe Pure Villas globaal wonen nog eens vereenvoudigen? Het volledige interview kan je bij Samsung Discover lezen.