Zo speel je geen enkele vakantiefoto kwijt!

Zo speel je geen enkele vakantiefoto kwijt!

Je foto's afdrukken en in een fotoalbum plakken blijft natuurlijk een onfeilbare methode om ze te bewaren, maar meestal doe je dat pas wanneer je thuis bent. Dé garantie om alles veilig te stellen, waar ook ter wereld, is een back-up. Een reservekopie kan je snel maken wanneer je terugkomt op je hotel en is bovendien kosteloos. Het enige dat je nodig hebt is een opslagplaats. Afhankelijk van je reisplannen en je favoriete cameratoestellen, zochten wij de perfecte harde schijf uit om jouw vakantieherinneringen te bewaren.

De tech traveller

Eén Belg op vier heeft te weinig opslagruimte op zijn smartphone om alle vakantiekiekjes mee te trekken. Voor een tech-fanaat is dat probleem snel opgelost: een digitale compactcamera en een mobiele notebook zorgen voor een degelijke oplossing. En omdat zo'n notebook in de meeste gevallen beschikt over een USB-poort, kan je de oerdegelijke Seagate Backup Plus Ultra Slim aanwenden. Op dit fl interdunne schijfje zet je probleemloos al je foto's, terwijl het ook automatisch een back-up maakt van alle gegevens op je notebook.

De mobiele fotograaf

Traditionele fototoestellen ruimen steeds vaker plaats voor de smartphone. Maar liefst één op vijf Belgen geeft de voorkeur aan zijn telefoon, bij jongeren wordt dit zelfs één op drie. Logisch ook, als je je bedenkt dat smartphonecamera's steeds beter worden en je zo minder toestellen moet meeslepen. Een echte mobiele fotograaf snakt dan ook naar gebruiksgemak en zo min mogelijk apparaten mee op de baan. Onze suggestie? De Seagate Personal Cloud. Die kan probleemloos thuis blijven, terwijl jij enkel even de wifi van het hotel moet benutten om een back-up naar het thuisfront te sturen.

Het neusje van de zalm

Een heuse reisfotograaf geniet net zo hard van foto's die hij maakt als van de reis zelf. Zonder spiegelrefl excamera trekt hij of zij er niet op uit. 's Avonds de foto's selecteren, bewerken en veilig opslaan is een vaste routine voor het slapengaan. Enkel het beste van het beste is goed genoeg en liefst van al zien alle apparaten er verfi jnd en tijdloos uit. De LaCie Porsche Design Mobile Drive is wat deze fotograaf nodig heeft. Snelheid, opslagcapaciteit en functionaliteit worden samengebracht in een duurzaam en toch stijlvol pantser, ontworpen door dezelfde designers die verantwoordelijk zijn voor de gelijknamige bolides.

Ideaal voor jonge gezinnen

Op de lange weg naar je vakantiebestemming kunnen de jongste passagiers zich al snel beginnen vervelen. Als ouder ben je dan blij dat je niet de hele tijd spelletjes of liedjes moet verzinnen om hen een aangename reis te bezorgen. Voor hen, en voor vele andere reizigers op zoek naar entertainment voor de rustige momenten, is er de Seagate Wireless Plus. Met zijn eigen Wifi -internetverbinding stuurt deze draagbare schijf media- en andere bestanden probleemloos naar verschillende toestellen, zodat jullie kinderen tegelijk kunnen genieten van de ene tekenfi lm na de andere, terwijl jij richting vakantiebestemming rijdt. En als ze in bed liggen, neem jij de tablet over en kijk je naar je eigen voorkeur. O ja, hadden we gezegd dat je hierop ook alles moeiteloos kan back-uppen?

Veilige haven voor avontuurlijke foto's

36% van de Belgen heeft al digitale vakantiefoto's verloren. Maar bij een bepaald type reiziger is dit percentage ongetwijfeld nog veel hoger. Voor sommige mensen kan de vakantie immers niet avontuurlijk genoeg zijn. Een trektocht door onherbergzaam natuurgebied, ontmoetingen met wilde dieren in een natuurpark, kanotochten op een wildwaterrivier: hoe meer kicks, hoe geslaagder de vakantie! Maar je wil natuurlijk wel dat die spectaculaire beelden die je onderweg hebt genomen, geen gevaar lopen. Met de LaCie Rugged heb je een harde schijf die tegen een stootje kan. Letterlijk dan, want dit toestel overleeft zelfs een val van 2 meter hoog. En het is ook stof- en waterbestendig. Zelf loop je misschien enkele schrammen op, maar je kostbare herinneringen blijven gegarandeerd ongedeerd.