Wings for Life World Run: je eerste goede voornemen voor 2016

Wings for Life World Run: je eerste goede voornemen voor 2016

Het eindejaar is traditioneel de tijd om te reflecteren op de afgelopen maanden en voornemens te maken voor het komende jaar. Vaak voorkomende voornemens zijn meer sporten of zich meer inzetten voor het goede doel. Met de Wings for Life World Run kan je deze twee doelen meteen combineren, aangezien de volledige opbrengst van deze unieke loopwedstrijd naar onderzoek voor ruggenmergletsel gaat.

Ook in 2016 keert de Wings for Life World Run terug, dit keer op 8 mei. Van Aarhus in Denemarken tot Zadar in Kroatië, overal ter wereld zal het startschot op hetzelfde ogenblik weerklinken. In Santa Clarita in de Verenigde Staten begint de wedstrijd om 4u 's morgens, in Melbourne in Australië is het al 21u wanneer de lopers eraan beginnen. In België vindt de World Run plaats in Ieper, waar de deelnemers om 13u vertrekken.

Een halfuur na de lopers schiet ook de catcher car in actie. Die fungeert als een mobiele finishlijn en begint langzaam maar zeker alle participanten in te halen. Wanneer de catcher car iemand inhaalt, is de race van die renner afgelopen. Dit gaat zo door totdat iedereen wereldwijd is ingehaald. De Wings for Life World Run is dus geschikt voor iedereen: van de occasionele jogger tot de geoefende marathonloper!

Bovendien is iedere deelnemer aan de Wings for Life World Run een heuse weldoener. Dankzij de steun van Red Bull gaat het inschrijvingsgeld immers integraal naar de Wings for Life Foundation, een stichting die op zoek gaat naar een behandling voor dwarsleasie. Dat is een ernstig letsel aan het ruggenmerg waardoor het lichaam verlamd geraakt. De Wings for Life Foundation zet alles op alles om mensen die met dwarslaesie kampen opnieuw te laten lopen. In feite loop je met de Wings For Life World Run dus voor zij die dat niet kunnen.

De derde editie van de Wings for Life World Run gaat door op 8 mei in Ieper. Inschrijven kan alvast op de site van Wings for Life.