Wie zijn The Leftovers?

Wie zijn The Leftovers?

Hoe zou jij reageren als plots twee procent van de wereldbevolking verdwijnt? Het is het centrale thema van The Leftovers, een dramatische reeks van jewelste over het leven en laten in Mapleton, drie jaar na the Sudden Departure. Een hondertal inwoners van Mapleton verdwenen toen plots van de aardbodem. De algemene opinie is dat zij helden zijn die naar de hemel geleid werden maar niet iedereen is daarvan overtuigd. Dat leidt tot spanningen onder de bevolking, mede dankzij de opkomst van een vreemde sekte. Aangezien het eerste seizoen van The Leftovers sinds woensdag in de winkelrekken ligt, leek het ons het perfecte moment om enkele hoofdrolspelers eens van dichterbij te bekijken.

Justin Theroux

De naam Theroux is er eentje die in vele kringen valt. Justine Theroux, die de hoofdrol van politieagent Kevin Garvey, Jr. vertolkt, heeft immers heel wat bekende familieleden. Zo is de bekende documentairemaker Louis Theroux zijn neef en zijn de schrijver Paul, Alexander en Peter Theroux zijn ooms. Bekendst van al is misschien nog de vrouw van Justin. Begin dit jaar trouwde hij immers met Jennifer Aniston.

Met zo'n familie kan het niet anders dan dat Justin ook een handje weg heeft van schrijven. Zo schreef hij al mee aan films als Tropic Thunder, Iron Man 2, Rock of Ages en het vervolg op Zoolander vloeiden ook uit zijn pen. Bovendien zal hij Zoolander 2 ook regisseren. Toch is deze Theroux in de eerste plaats een acteur.

Justin Theroux is eigenlijk een acterende duizendpoot. Hij speelde mee in tal van theaterstukken, waarvan enkele zelfs op Broadway. Zijn filmdebuut kwam in 1996 met I Shot Andy Warhol. Sindsdien speelde hij in mee in luchtige films als Broken Hearts Club, Zoolander en Charlie's Angels: Full Throttle. Het serieuzere werk schuwt hij echter ook niet. Rollen in American Psycho, Mulholland Drive en Inland Empire maken dat duidelijk. Daarnaast verscheen hij rond het begin van het nieuwe millenium vaak eventjes in tv-series. Zo was hij te zien in bekende reeksen als Sex and the City, Ally McBeal, Spin City, Alias en Six Feet Under.

In 2006 zette Theroux weer een stap in een nieuwe richting toen hij zijn eerste film Dedication regisseerde. Nadien schreef hij Tropic Thunder. Deze komische prent kreeg een Oscarnominatie, iets dat bijzonder zeldzaam is in het genre. Sinds Dedication had hij enkel erg kleine rolletjes, maar het duurde tot 2011 met Your Highness dat Theroux nog eens een grote rol op zich nam. In tussentijd verscheen hij wel in Parks & Recreation als Justin (Anderson weliswaar), een advocaat die ook goed is in alles wat hij doet. Nadien was Theroux nog te bewonderen in Wanderlust, waar hij Jennifer Aniston leerde kennen.

Liv Tyler

Justin Theroux is niet de enige acteur in The Leftovers met bekende familie. Ook Liv Tyler, die de rol van Megan Abbott, een vrouw die verwikkeld raakt met de sekte ‘Guilty Remnant', heeft enkele notoire familieleden. Zo is haar vader Steven Tyler, de leadzanger van Aerosmith, en haar moeder is model, zangeres en Playmate Bebe Buell. Ondanks dat Liv  aanvankelijk ook model was, ging haar carrière toch een andere richting uit dan die van haar ouders.

Opmerkelijk is dat Liv Tyler oorspronkelijk door het leven ging als Liv Rundgren. Haar moeder woonde een tijdlang bij de muzikant Todd Rundgren, maar raakte zwanger na een korte affaire met Steven Tyler. De zanger was in die tijd zwaar verslaafd aan drugs en Rundgren besloot daarom het vaderschap op zich te nemen. Het zou duren tot Liv acht jaar was voordat ze de waarheid achterhaalde. Dat gebeurde na een ontmoeting met Steven en diens dochter Mia, die erg op haar leek. Sindsdien heeft ze een hechte relatie met zowel Rundgren als haar echte vader.

Toen Liv veertien jaar was, werkte ze al als model. Dat begon haar echter snel te vervelen en na een jaar besloot ze al te stoppen. In 1993, op 16-jarige leeftijd, was ze voor het eerst te zien op tv. Dat was in de videoclip voor Crazy van Aerosmith. Een jaar later maakte ze haar filmdebuut in Silent Fall. Twee jaar later had ze haar doorbraak vast met de cultfilm Stealing Beauty. Critici waren verdeeld over de kwaliteit van de prent maar waren unaniem positief over de prestatie van Tyler.

Al snel dook Tyler op in blockbusters als Armageddon (inclusief soundtrack van Aerosmith) en The Lord of the Rings, waarin ze de rol van de elf Arwen vertolkte. Nadien dook ze nog op in films als Jersey Girl, The Strangers en The Incredible Hulk. In 2014 maakte Liv Tyler de overstap naar televisie met The Leftovers.

Wil jij zien hoe deze twee acteurs het er met de andere Leftovers vanaf brengen nadat plots duizenden mensen van de planeet verdwenen zijn? The Leftovers is vanaf nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray.