Wie wordt de co-piloot van Femke Herygers?

Wie wordt de co-piloot van Femke Herygers?

Op 3 mei zal Ieper voor de tweede keer het toneel vormen voor de Belgische editie van de Wings for Life World Run, een wereldwijde, simultane run ten voordele van de Wings For Life stichting. Die dag zullen in 33 landen op exact hetzelfde moment opnieuw honderdduizenden mensen lopen voor degenen die dit niet kunnen. De Wings for Life World Run wil namelijk geld inzamelen voor mensen met een ruggenmergletsel – mensen die niet meer kunnen lopen.

Speciaal aan de Wings For Life World Run is de Catcher Car of rijdende finishlijn. Deze start een halfuur na de start van de wedstrijd aan een snelheid van 15 kilometer per uur en legt hetzelfde parcours af als de renners. Op gezette tijden versnelt de wagen geleidelijk aan tot ongeveer 35 kilometer per uur. Wanneer de Catcher Car je inhaalt, val je uit de race. In deze wedstrijd haalt de finishlijn je dus in. Na Tanja Dexters vorig jaar, zit dit jaar Femke Herygers achter het stuur van de Belgische Catcher Car. De bedoeling is dus om zo lang mogelijk uit de buurt van Femke te blijven - iets wat sommigen misschien juist niet van plan zijn. De laatste loper die door Femke ingehaald wordt, is de Belgische Wings For Life World Run kampioen.

Wil jij tijdens de Wings for Life World Run naast Femke zitten in de Catcher Car? Laat dan via www.redbull.be/copiloot weten waarom jij de perfecte co-piloot zou zijn. De leukste inzending wordt uitgekozen door Marc Herremans.