Wat maakt de Wings For Life World Run zo speciaal?

Wat maakt de Wings For Life World Run zo speciaal?

Op 4 mei 2014 om 12u CET zullen wereldwijd duizenden lopers aan de start van de Wings For Life World Run verschijnen. Het evenement is volledig nieuw: met meer dan veertig verschillende loopparcours over de hele wereld en een algemeen uitslagensysteem. Iedereen ter wereld loopt immers op hetzelfde moment!

Wat maakt de Wings For Life World Run zo speciaal?

1)     De 'catcher car'

Anders dan bij een gewone loopwedstrijd loopt de finish naar jou, in plaats van omgekeerd. De deelnemers lopen ook niet naar een vaste eindmeet, maar lopen voor een catcher car of finishwagen. Zo gaat het precies in zijn werk: exact een halfuur na de start vertrekt een ‘catcher car' of finishwagen die de lopers achtervolgt. De catcher car versnelt stelselmatig en zal dus geleidelijk aan lopers inhalen. Doel is om de wagens zo lang mogelijk voor te blijven. Voor wie ingehaald wordt, is de wedstrijd afgelopen. Zo gaat het verder tot er slechts een loper overblijft. Die persoon wint de Wings For Life World Run.

2)     Het is een wereldwijd fenomeen

De Wings For Life World Run is de eerste loopwedstrijd waarin de hele wereld tegelijkertijd loopt. Het baanbrekende concept van de race houdt in dat op 4 mei 2014, om 12u CET en overeenkomstige tijdstippen over de aardbol, duizenden deelnemers aan de start van meer dan veertig loopparcours over de hele wereld zullen verschijnen. Enkele deelnemende landen: Kroatië, Mexico, Australië, Argentinië, Spanje, Canada en Zuid-Korea.

3)     Het is meer een wedstrijd tegen jezelf dan tegen anderen

De Wings For Life World Run is voor iedereen toegankelijk, van amateurs tot Olympische atleten. Je bepaalt zelf je eigen doelstellingen op het vlak van afstand, tijd en snelheid. Zolang je voor de officiële catcher car blijft, mag je verder blijven lopen. Er moet geen vaste afstand worden gelopen en het parcours moet niet binnen een bepaalde tijd worden afgelegd.

Je kan berekenen hoe snel je moet lopen met de Personal Goal Calculator onderaan op de website. Voer de afstand in die je wenst te lopen en bereken zo je snelheid. Voer je geschatte snelheid in en krijg een raming van je afstand en tijd.

4)     Je loopt ook een beetje voor anderen

Je neemt niet alleen deel aan een globaal sportevenement, maar zet je ook belangrijke stappen in de zoektocht naar een middel tegen ruggenmergletsels. Wings For Life World Run is opgericht door tweevoudig wereldkampioen motocross Heinz Kinigadner en de ambassadeur van het project is de Belgische Iron Man Marc Herremans. Enkele BV's hebben zich ook al ingeschreven voor de Wings For Life World Run: Kobe Ilsen, Tom Waes, Lieven Verstraete, BoogieBoy, Pieter Loridon, Tanja Dexters en Veronique De Kock smeren hun benen in.

5)     Als je wint mag je volgend jaar lopen op een locatie naar keuze

Op elke locatie en in elk land wint één persoon. De winnaars krijgen een uitnodiging om bij de volgende Wings For Life World Run op een locatie naar keuze te lopen. De uiteindelijke winnaar op wereldvlak wordt de Globale Kampioen en krijgt een fantastische prijs: een reis rond de wereld, volgens een reisplan dat hem of haar zal doen genieten van de mooiste uitzichten.

Je kan je hier inschrijven.