Waarom je beter op Cyber Monday kan shoppen dan op Black Friday

Waarom je beter op Cyber Monday kan shoppen dan op Black Friday

Cyber Monday is voornamelijk dé beste dag om goedkope elektronica deals te scoren. De grootste elektro retailers stunten dan met bijzonder lage prijzen. Black Friday is niet perse aan een productcategorie te koppelen. Om nu te zeggen dat van beide dagen één meer voordeel oplevert, nee. Het ligt meer aan het soort product dat je zoekt. Aangezien elektronicaproducten over het algemeen een hogere prijs hebben zou je Cyber Monday aan kunnen wijzen als de dag waarop je meer geld bespaart. Daarentegen geef je relatief ook meer uit waardoor het bespaarpercentage wellicht lager ligt.

Om je te helpen in jouw zoektocht naar de beste deals op Cyber Monday en Black Friday hebben we hier een aantal tips op een rij gezet.

TIP 1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Nog niet alle webshop in België doen mee met Cyber Monday  Bekijk dus op voorhand welke van jouw favoriete Cyber Monday shops stunten tijdens dit event. Grote webshops als MediaMarkt, Coolblue, BCC, Wehkamp en Bol.com deden vorig jaar mee. Zeker Media Markt pakt altijd groots uit tijdens deze dagen, aanbiedingen en deals kan je dan vinden in dit overzicht voor Media Markt België.

TIP 2. Houd deals in de gaten

Online retailers lijken steeds vaker en eerder deals aan te kondigen. Gebruik deze tijd goed om je te oriënteren welk product het beste bij je past en waar de hoogste korting te vinden is. Wanneer ze beginnen te stunten en de deals live gaan weet jij precies waar je op uit bent. Sites die je kunnen helpen met het vinden van de beste deals zijn onder meer Black Friday België, waar je tijdens Cyber Monday en Black Friday heel veel aanbiedingen kan vinden.

TIP 3. Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes rondom acties en deals schrijf je dan een paar weken van tevoren in bij verschillende nieuwsbrieven. Vaak worden deals al in de nieuwsbrief aangekondigd. Zo ben je dus altijd up-to-date. Soms krijg je bij je inschrijving ook nog eens een extra korting.

TIP 4. Zorg dat je er op tijd bij bent

Ben je een hardcore koopjesjager en wil je niet misgrijpen op jouw favoriete product? Vul je winkelmandje van tevoren en zodra de deals online komen druk jij op de knop ‘plaats bestelling'. Er zijn soms maar een bepaald aantal producten beschikbaar en het kan bij populaire deals snel gaan.

TIP 5. Vergelijk prijzen

Vooraleer je een product bestelt, zorg dan wel dat dit de beste deal is. Er zijn verschillende prijsvergelijk sites waar je dit kunt checken. Soms biedt een andere webshop het product nog net iets goedkoper aan. Let daarbij ook goed op extra bijkomende kosten als bezorging en retourneren.