Visolie: oude remedie of een essentieel onderdeel van onze voeding?

Visolie: oude remedie of een essentieel onderdeel van onze voeding?

Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetzuren, wat betekent dat ons lichaam ze nodig heeft. Het nadeel is dat ons lichaam ze zelf niet aanmaakt, en we ze dus uit onze voeding moeten halen.

Om ten volle te genieten van de vele voordelen die omega-3 vetzuren ons bieden, moeten we er voldoende van binnenkrijgen.

In voeding komt omega 3 echter alleen in substantiële hoeveelheden voor in vis, noten en zaden, en de oliën die hiervan afgeleid worden. In theorie kan het volstaan om je menu zo op te stellen dat je enkel uit je voeding genoeg omega 3-vetzuren haalt: minstens twee keer per week vette vis, en voldoende noten, zaden en avocado's.

Helaas is dit in de praktijk vaak minder vanzelfsprekend, en kan het ook een dure grap worden. Visolie is daarom een goed alternatief als aanvulling op je dagelijkse voeding.

Enkele voordelen van visolie op een rijtje:

Visolie voor je hart

Je kan de gezondheid van je hart onderhouden door dagelijks visolie in te nemen. De omega 3-vetzuren EPA & DHA dragen namelijk bij tot een normale hartfunctie.

Visolie voor je hersenen

Een tekort aan essentiële vetzuren kan op lange termijn leiden tot een verhoogde mate van veroudering in de hersenen. Visolie, en meer bepaald het DHA vetzuur, draagt bij tot het behoud van een normale hersenfunctie.

Visolie voor je ogen

Visolie bevat belangrijke voedingsstoffen voor je ogen. Het omega 3-vetzuur DHA ondersteunt de conditie van het oog en draagt bij tot het behoud van een normaal zicht.

Visolie brengt geluk

Door visolie in te nemen, verhoog je de productie van het de stof serotonine in je hersenen. Serotonine reguleert je stemmingen en vermindert zelfs de kans dat je een depressie of angst ontwikkelt!

Visolie voor je baby

Als je DHA inneemt tijdens je zwangerschap of borstvoeding, draagt dit bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen en het zicht van je kindje.

Na je beste Anne Hathaway-imitatie van “I Dreamed a Dream” onder de douche, kan je toch best eens nadenken over hoe je visolie en omega 3 supplementen in je dagelijkse routine kan integreren. Je grootmoeder zal je dankbaar zijn!