Vijf trendy cadeautips voor Vaderdag

Vijf trendy cadeautips voor Vaderdag

  1. Geef je pa een Porsche

Een luxewagen van Porsche is misschien iets te prijzig, maar je kan ook voor the next best thing gaan. De Porsche Design Studio ontwerpt meer dan enkel knappe bolides. Zo slaan de Duitse designers ook de handen in elkaar met LaCie, een producent van harde schijven van een hoog allooi.

Het resultaat is de LaCie Porsche Design reeks, innovatieve hard disks met een stijlvol en oerdegelijk pantser. Deze fusie is al jarenlang de lieveling van Apple-fans en fotografen. Of je vader nu amateurcineast of beroepsfotograaf is, met een ultrasnelle, professionele harde schijf als de LaCie Porsche Design Mobile Drive is hij ongetwijfeld in zijn sas.

Is je vader niet echt een veeleisende computergebruiker? Dan kan je natuurlijk ook opteren voor de LaCie Porsche Design Key. Dat is een duurzame USB-stick die niet veel groter is dan een sleutel, maar toch plaats heeft voor 16 gigabyte. Deze praktische stick gaat bovendien perfect op in een sleutelbos.

  1. Niet zomaar een horloge

Meten is weten, zeker voor sportieve vaders. Samsung zet daar ook op in en lanceerde onlangs een must-have voor elke amateuratleet: de Gear Fit2. Dit slimme polshorloge weet wanneer je wandelt, fietst of roeit en houdt dankzij een gps-tracker en hartslagmater alle prestaties haarfijn bij. Tijdterwijl geeft de Fit2 ook alle meldingen van de smartphone weer, zodat je pa zeker ziet dat jij belt wanneer hij met zijn work-out bezig is.

  1. Voor de bourgondische BBQ-chef

Voor veel vaders is het mooie weer het perfecte excuus om urenlang boven de barbecue te zweten, om uiteindelijk te genieten van een heerlijk stukje vlees. Bij de bereiding komt natuurlijk heel wat kijken en een heuse barbecuechef heeft soms handen te kort om te draaien, te marineren, de kolen juist te leggen ... Met het 5-in-1-in-grillbestek van Radbag komen alle benodigde BBQ-tools samen in één hebbeding.

  1. Op avontuur

 Een gezonde portie adrenaline is een origineel geschenk en de mogelijkheden om die te bekomen zijn tegenwoordig erg talrijk. Scheuren over een racebaan, offroad gaan met een motor of een parachutesprong voor de allerdapperste papa's ... Vandaag de dag is er geen gebrek aan plekken waar zulke toeren onder begeleiding mogelijk zijn.

  1. De sokken maken de man

Sokken werden vaak over het hoofd gezien, maar meer en meer werpt de eenvoudige kous zich op als dé finishing touch voor stijlvolle outfits. Neem bijvoorbeeld het Nederlandse Heroes on Socks. Het merk buigt zich intensief over het design van zijn sokken, voordat Italiaanse vakmannen aan de slag gaan met duurzame stoffen om tot een volwaardig kledingstuk te komen. Vaarwel saaie sportsokken!