Vijf tips voor een geslaagde eerste date

Vijf tips voor een geslaagde eerste date

Volgende week verschijnt de komische reeks Hello Ladies op dvd en Blu-ray. De serie focust zich op Stuart Pritchard, een onbeholpen webdesigner die in Los Angeles op zoek gaat naar zijn ideale vrouw. Zijn geklungel zorgt er vaak voor dat zijn dates rampzalig aflopen, met gevolg dat hij moet blijven zoeken naar de liefde van zijn leven. Speciaal voor Stuart, en mensen die zich herkennen in zijn situatie, sommen we hier vijf tips op voor een geslaagde eerste date.

  1. De kleren maken de man

Veel mensen maken zich zorgen over hun kledij voor de date. Wat hier echt belangrijk is, is dat je je comfortabel voelt in de kleren die je draagt. Aangename kleren gaan hand in hand met je zelfvertrouwen. Dat betekent natuurlijk niet dat je in sweatpants moet opdagen, maar de date zal niet vlotter gaan als je stilleto's een aanslag plegen op je voeten.  Hou wel rekening met de gelegenheid. Als je afspreekt in een chic restaurant, mag het natuurlijk iets netter.

  1. Een leuk plekje

Samen een film zien in de cinema kan een goed idee lijken voor een eerste date, maar dat is het niet. Een avond in een drukke discotheek is evenmin een strak plan. Ideaal gezien is een eerste afspraakje op een plaats waar jullie rustig kunnen praten en elkaar zo beter leren kennen. Ontdek je dan dat jullie beiden een passie hebben voor film of luide dancemuziek? Dat kan een prima tweede date worden! De eerste keer dat jullie afspreken, doe je er goed aan om een leuk restaurant, café of koffiebarretje op te zoeken.

Let er ook op dat je geen volledig programma plant. Je weet immers niet hoe de avond zal lopen. Als het klikt, duurt de date automatisch langer en vinden jullie nog wel iets om te doen. Als de eerste date bovendien niet te lang duurde, kijk je des te meer uit naar afspraak nummer twee. Kort maar krachtig is hier de boodschap.

  1. Vraag en antwoord

Elkaar beter leren kennen is de bedoeling van de date. Stel dus vragen, maar luister ook zeker naar de antwoorden. Als je later kan terugkomen op die antwoorden, toon je dat je geïntereseerd bent. Je kan beginnen met oppervlakkige zaken als hobby's en door nadien in te pikken op de antwoorden kom je uiteindelijk te weten wie je gesprekspartner is. Meer te weten komen over de andere is belangrijk, maar wissel het ook zeker af door te vertellen over jezelf. Probeer de toon positief te houden. Exen en andere problemen mag je eventjes vergeten.

Een kleine tip: schakel je gsm uit. Zo heb je minder kans dat je afgeleid wordt tijdens het gesprek. Niets vervelender dan met iemand praten die constant op zijn telefoon aan het tokkelen is.

  1. Eerlijk duurt het langst

Wees jezelf. Het wordt zo vaak gezegd dat het clichématig begint te klinken, maar het is ook noodzakelijk als je op zoek bent naar een langdurige relatie. Het heeft geen zin om je anders voor te doen dan je bent, uiteindelijk val je toch door de mand.

Wees ook oprecht met de complimenten die je geeft. Iedereen vindt het leuk om een complimentje te krijgen, maar de meeste mensen voelen aan wanneer het niet gemeend is. Overdrijf dus niet.

  1. Het einde

Aan alles komt een einde, ook aan je date. Meestal volgt dan de rekening, die een heikel punt kan vormen. De dag van vandaag mag die zonder blozen gedeeld worden, al mag je nog altijd ingaan op het voorstel dat één iemand het volle pond betaalt. Als de andere partij per se alles wil betalen, antwoord dan dat jij op de volgende afspraak betaalt.

Als afscheid is een vluchtige kus op de wang altijd een veilig optie. Als de date een schot in de roos was, kan je natuurlijk een poging wagen om jouw lippen op de hare te drukken.

Een kort berichtje eenmaal je thuis bent, is een goed idee. Vraag haar of ze goed is thuis gekomen of bedank hem voor een leuke avond. Stuur niet meteen een vraag voor een tweede date, als die nog niet in kannen en kruiken is. Wacht daar een dag of twee mee. Je wilt natuurlijk niet te wanhopig overkomen.

Met deze tips zou die eerste date zonder al te veel problemen moeten verlopen. Wil je zien hoe het, op hilarische wijze, toch nog kan mislopen? Haal dan zeker Hello Ladies in huis. Het eerste seizoen ligt vanaf 27/05 op dvd en Blu-ray in de winkelrekken.