Vijf redenen om aan de Wings For Life World Run deel te nemen

Vijf redenen om aan de Wings For Life World Run deel te nemen

Op 4 mei 2014 om 12u zullen niet enkel in Ieper meer over heel de wereld duizenden lopers aan de start van de Wings For Life World Run verschijnen. Het evenement is volledig nieuw en werd nooit eerder in de loopspor, of welke andere sport dan ook, gezien of ondernomen. Waarom? Omdat het een uniek en globaal event is, met meer dan veertig verschillende trajecten over de hele wereld en een algemeen uitslagensysteem.

Iedereen ter wereld loopt op hetzelfde moment. De deelnemers lopen ook niet naar een vaste eindmeet, maar lopen voor een catcher car of finishwagen. Doel is om de wagens zo lang mogelijk voor te blijven. Voor wie ingehaald wordt, is de wedstrijd afgelopen. De wedstrijd is voor lopers van alle niveaus, overal ter wereld, en belooft één van de hoogtepunten van de sportkalender van 2014 te worden.

Hieronder geven we je vijf redenen om samen met de rest van de wereld aan de Wings For Life World Run deel te nemen.

1. Een echt globaal evenement

De Wings For Life World Run is de eerste loopwedstrijd waarin de hele wereld tegelijkertijd loopt. Het baanbrekende concept van de race houdt in dat op 4 mei om 12u duizenden deelnemers aan de start van meer dan veertig trajecten over de hele wereld zullen verschijnen. De parcours volgen de Kroatische, Australische of Argentijnse kust; lopers kunnen het nachtelijke Mexico City verkennen of op de Ring of Kerry in Ierland lopen; andere deelnemende steden zijn Barcelona, Bratislava, Seoel en Kiev; je kan ook de landschappen van Canada, Frankrijk en Oostenrijk verkennen, door de Noorse fjorden lopen of in een rechte lijn tot New Delhi rennen, het Table Mountain Nationaal Park in Zuid-Afrika doorkruisen of in Florida van de zon genieten. Je hoeft kortom maar een parcours uit te kiezen in een deel van de wereld waar het klimaat, het licht en het tijdstip jou en je loopgewoontes het best passen. Daarna komt het er enkel nog op aan om ver en zo lang mogelijk de catcher car voor te blijven.

2. Een volkomen nieuw raceconcept

Het concept van de Wings For Life World Run is een première, niet enkel voor loopwedstrijden, maar ook voor alle andere sporten. Het is namelijk de eerste keer dat deelnemers het tijdens één enkele race tegen de klok tegen een globale groep atleten kunnen opnemen. Lopers op loopparcours in India of Brazilië, Ierland of Oostenrijk, en nog veel meer andere landen, zullen op 4 mei 2014 op exact hetzelfde moment, met name om 12u lokale Belgische tijd, uit de startblokken schieten. Ze zullen een vast parcours afleggen, maar geen welbepaalde afstand, omdat in tegenstelling tot andere wedstrijden de eindmeet hen achtervolgt en inhaalt. Zo gaat het precies in zijn werk: exact een halfuur na de start vertrekt een ‘catcher car' of finishwagen die de lopers achtervolgt. De catcher car versnelt stelselmatig en zal dus geleidelijk aan lopers inhalen. Van zodra de finishwagen je inhaalt, val je uit de race. De finishlijn haalt je dus in. Zo gaat het verder tot er slechts een loper overblijft. Die persoon wint de Wings For Life World Run.

3. Bepaal je eigen doelstellingen

Het geweldige van de Wings For Life World Run is dat het voor alle niveaus toegankelijk en haalbaar is, van amateurs tot Olympische atleten. Er moet geen vaste afstand worden gelopen en het parcours moet niet binnen een bepaalde tijd worden afgelegd. Het is zelfs niet mogelijk om je persoonlijke record te breken, omdat dit type wedstrijd nooit eerder werd gelopen. Je bepaalt zelf je eigen doelstellingen op het vlak van afstand, tijd en snelheid. Zolang je voor de officiële catcher car blijft, mag je verder blijven lopen. Wanneer je ingehaald wordt, is het tijd om terug naar de startlijn te keren en te vieren.

Om je te helpen je loopsnelheid voor deze unieke race te berekenen, of om te bepalen waar de catcher car je zal inhalen, kan je gebruik maken van de Personal Goal Calculator op de website. Voer de afstand in die je wenst te lopen en bereken zo je snelheid; voer je geschatte snelheid in en krijg een raming van je afstand en tijd. De calculator toont je ook waar de officiële bezemwagen je zal inhalen en de wedstrijd voor jou dus tot een einde zal komen.

4. Een schat van een prijs

Op elke locatie en in elk land zal er een winnaar zijn. De winnaars krijgen een uitnodiging om bij de volgende Wings For Life World Run op de locatie van hun keuze te lopen. Beeld je even in dat je om het even waar in de wereld een loopparcours mag uitkiezen! De uiteindelijke winnaar op wereldvlak worden de Globale Kampioen en krijgt een schat van een prijs: een reis rond de wereld, volgens een reisplan dat hem of haar zal doen genieten van al het avontuurlijke, van de mooiste uitzichten en het allerprettigste dat de aardbol te bieden heeft. Een onvergetelijke ervaring die alle andere prijzen ver overtreft!

5. Lopen voor diegenen die het niet kunnen

Door in de Wings For Life World Run mee te lopen, neem je niet enkel deel aan een globaal sportevenement, maar zet je ook belangrijke stappen in de zoektocht naar een middel tegen ruggenmergletsel. De inschrijfgelden van de Wings For Life World Run gaan immers volledig naar Wings For Life, een stichting die het onderzoek rond ruggenmergletsel financiert. Volgens Wings for Life is het slechts een kwestie van tijd voor een middel wordt gevonden en dus kun jij, door mee te lopen, ook zelf je steentje bijdragen aan het onderzoek rond ruggenmergletsel.

Meer info op www.wingsforlifeworldrun.com