Vijf prima vakantiewagens voor minder dan 15.000 euro

Vijf prima vakantiewagens voor minder dan 15.000 euro

De zomervakantie is ondertussen al weer halfweg. Misschien heb je al een stukje van de wereld verkend en mogelijkerwijs ligt er nog een tripje in het verschiet! Gaande van een daguitstapje tot enkele weken in het zuiden van Europa, een degelijke auto is steeds een ideale reisgezel, zeker voor wie absolute vrijheid wil tijdens de vakantie. Om aan te tonen dat je voor een prima vakantiewagen geen hoofdprijs hoeft neer te tellen, sommen we er hier vijf op die je op de tweedehandsmarkt voor minder dan 15.000 euro op de kop kan tikken.

Ford Focus Break

Een zee van ruimte is niet verkeerd als je met je volledige huishouden andere oorden opzoekt. De Ford Focus in breakuitvoering biedt plaats voor al je spullen, kinderen, partner en jezelf, zonder dat je daarvoor aan comfort moet inboeten. Het oerdegelijke onderstel en de felle motor zorgen er bovendien voor dat dit bakbeest toch heerlijk over de wegen glijdt. De knappe afwerking is een kers op de taart die je meteen doet thuisvoelen in de Focus.

Mazda 6

Staat de ideale vakantiewagen voor jou gelijk met ongebreideld rijplezier? Dan is de Mazda 6 ongetwijfeld iets voor jou, zeker de ruime break. Deze Japanse bolide ziet er niet enkel stijlvol en stoer uit, hij is ook een heus plezier om mee te rijden. Ondanks de grote motor en het omvangrijke koetswerk gaat ‘ie vlotjes door de bochten. Het grootste nadeel is echte het prijskaartje, maar wie goed zoekt kan een Mazda 6 voor minder dan 15.000 euro vinden op de tweedehandsmarkt.

Renault Mégane Grandtour

Wie op zoek is naar een koopje komt vanzelf terecht bij de voordelige Mégane in de spatieuze Grandtouruitvoering. De Mégane zit een prijsklasse lager dan de twee vorige voorbeelden en boet dus in op een aantal vlakken. De wagen beschikt over heel wat ruimte en een levendige motor maar is niet zo'n kilometervreter als de Mazda 6. Toch is de Mégane een degelijk wagen voor wie van A naar B moet zonder al te veel tirlantijntjes.

Skoda Octavia Combi

De enorme kofferbak is één van de grootste troeven van de Octavia. Daarnaast beschikt die ook nog eens over een pittige motor, die instaat voor genot op de baan, maar er ook voor zorgt dat je zonder al te veel problemen een caravan kan voorttrekken. De Octavia is misschien niet de meest sexy wagen en het interieur moet het ook vooral van zijn degelijkheid hehben. Wie daar echter niet op let, koopt voor een krats de goedkopere versie van de Volkswagen Passat. Beide wagens hebben immers hetzelfde onderstel.

Honda Civic

De bovenstaande wagens zijn steeds stationwagens, maar ook een hatchback kan een perfecte vakantiewagen zijn. De Honda Civic biedt comfort aan de inzittenden en dankzij de eenvoudig verstelbare achterbank kan je al snel wat extra ruimte creëren. Bovendien is de Civic een erg sportief karretje met een leuk en futuristisch uiterlijk. Perfect dus voor wie in stijl naar zijn vakantiebestemming wil bollen.