Tien weetjes over Pretty Little Liars

Tien weetjes over Pretty Little Liars

Al meer dan honderd afleveringen gaan de Pretty Little Liars op zoek naar de identiteit van ‘A', terwijl ze steeds gedwarsboomd worden door andere booswichten. De Liars moesten zich al uit tal van benarde situaties redden en toonden zo aan dat ze over indrukwekkende detectiveskills beschikken. Naar aanleiding van het verschijnen van seizoen vijf op dvd besloten we zelf wat speurwerk te verrichten, op zoek naar tien weetjes over deze mysterieuze topreeks.

 

1. Sasha Pieterse (Alison) was amper dertien jaar toen ze gecast werd voor Pretty Little Liars. Ze is maar liefst elf jaar jonger dan Troian Bellisario (Spencer), de oudste van de Liars.

2. Alle actrices weten wie ‘A' is behalve Lucy Hale (Aria). Naar eigen zeggen is het een bewuste keuze omdat ze beseft dat ze geen geheimen kan bewaren.

3. De actrices van Pretty Little Liars kennen ook het één en ander van muziek. Zo stelde Ashley Benson (Hanna) de titelmelodie voor en schreef Lucy Hale een lied over verliefheid voor één van haar collega's.

4. Troian Bellisario speelt samen met Shane Coffey in een band genaamd Coffey verscheen daarnaast ook in zeven aflevering van Pretty Little Liars als Holden Strauss.

5. Pretty Little Liars was twee jaar lang het populairste tv-programma op Twitter, voordat The Walking Dead met die titel ging lopen. In 2013 stuurden 2,5 miljoen fans maar liefst 16,8 miljoen tweets over PLL de wereld in.

6. Lucy Hale heeft toegegeven dat ze zich ergert aan haar prestatie in het openingsfilmpje omdat ze haar vinger niet in het midden voor haar lippen houdt wanneer ze stilte gebaart.

7. Rosewood, Pennsylvania, de thuishaven van de Liars, is een fictieve stad. Het is echter wel gebaseerd op Rosemont, Penssylvania, een welgestelde voorstad nabij Philadelphia

8. Bianca Lawson, die in de eerste drie seizoenen de rol van Maya St. Germain vertolkte, leeft zich al twintig jaar in in tienerrollen. De eerste keer dat ze een tiener neerzette, was in 1994 met My So-Called Life. Lawson is ondertussen 36 jaar oud en tevens de stiefzus van Beyoncé

9. Sara Shepard, auteur van de gelijknamige boekenreeks, is goed bevriend met Marlene King, executive producer van de tv-serie. Shepard verscheen ook al enkele keren op het scherm. In seizoen één als vervangleerkracht en op het einde van seizoen vijf als analist in een nieuwsprogramma

10. Sommige delen van de set van Pretty Little Liars maakten eerder deel uit van Stars Hollow, het stadje waar Gilmore Girls zich afspeelde.

 

Wil je zelf meespeuren naar de geheime identiteit van ‘A'? Het vijfde seizoen van Pretty Little Liars ligt vanaf nu in de winkelrekken!