Terrazzo brengt kleur in je keuken

Terrazzo brengt kleur in je keuken

Terrazzo bestaat al sinds de 15de eeuw en is eigenlijk een vloerafwerkingsmateriaal waarbij marmerkorrels of andere korrels natuursteen in cement of klei worden gedrukt, uitdrogen en gepolijst worden. De vrolijke spikkels zie je de laatste jaren weer vaker opduiken, maar niet alleen op stenen vloeren. Je kan ze verwerken in je keukenblad, of in kleinere objecten of gebruiksvoorwerpen. Een schaal, een vaas of een mok, maar evengoed dienbladen, verlichtingsarmaturen of (bijzet)tafeltjes. De mogelijkheden zijn eindeloos. De typische terrazzospikkels vind je zelfs terug in nieuwe materialen, zoals (gerecycleerd) rubber.

What are your thoughts about terrazzo tables? #1218radstockstreet #terazzotable #terrazzo

Une publication partagée par BANDA PROPERTY (@banda.property) le

Memphis-revival

De terrazzo-trend is niet toevallig. Marmer blijft populair, maar de kosten kunnen hoog oplopen. Terrazzo is dan een goed alternatief. Het materiaal vormt ook een mooie aanvulling op de Memphis-revival. De beruchte designstroming uit de jaren '80 nam het mainstream design duchtig op de korrel, maar de kleurrijke meubels in bijzondere vormen kunnen niet iedereen bekoren. De kleuraccenten die met terrazzo kunnen worden geïnjecteerd in de modale keuken zijn veel subtieler en zijn daarom ook weggelegd voor een breed publiek.

In een keuken met een kleurrijke en moderne afwerking passen de Siemens inbouwovens perfect. Je kan ze combineren zoals jij het wilt: 60 of 45 cm hoog; multifunctie, stoom, microgolf of een combinatie – dankzij het uniforme design zijn de mogelijkheden talrijk.