The summer of barbecue: vis op het menu

The summer of barbecue: vis op het menu

We beginnen deze week met visgerechten. Die vormen een aangename afwisseling met de vleesklassiekers.

Welke vis kies je?

In principe kan je elke vis grillen. Toch kies je best voor stevige vissoorten, die niet gemakkelijk uiteen vallen. Zalm, forel, tonijn, sardienen, zeeduivel hebben de goede structuur en worden mooi goudbruin.

Zet ook zeevruchten op het menu. Scampi's, langoustines, mosselen, … geven een feestelijke touch aan je barbecue.

Verser dan vers

Verse vis heeft meer smaak! Je herkent een verse vis aan de zeegeur en aan de kieuwen die nog dicht zijn en een roodachtige kleur hebben. Bij de visboer doe je een mooie vangst.

Marineren

Vis mag je niet te lang marineren. Een halfuur tot een uur is voldoende, anders valt de vis al uiteen. Een marinade met limoen, peper en voor de afwerking een beetje munt, gember, zout en tabasco past bij elke vis en geeft een verrassend smaakje.

Hoe leg je de vis op de barbecue?

De meest eenvoudige manier om vis gaar te krijgen, is in een papillot van aluminiumfolie. Je kan wat groeten zoals aubergine en courgette meegrillen. Leg het pakketje in het midden van de barbecue en in minder dan 10 minuten kan je aan tafel schuiven.

Werk je met een hele vis, dan kan je de vis in een visklem plaatsen. Gemakkelijk om om te draaien en de vis blijft mooi op zijn plaats liggen.

Scampi's rijg je op een stokje. Zo heb je een originele brochette om aan je kinderen te serveren.

Opruimen

Je hebt een leuke dag gehad met vrienden of familie, maar zij laten je achter met alle vuile borden en glazen. Dankzij de vaatwassers van Siemens met varioSpeedPlus heb je tot 66 % sneller weer een schone vaat!