Pracht en praal van het Westen van de VS

Pracht en praal van het Westen van de VS

De Verenigde Staten worden steeds populairder als vakantiebestemming. Maar vaak blijft het zeer de vraag waarheen. Het Westen van Amerika biedt de oplossing voor twijfelaars. Een ideale combinatie van stad en natuur bezorgt elk type reiziger een prachtige ervaring. Het Westen van Amerika kent vele hoogtepunten. We nemen ze even door.

 

San Francisco

San Francisco is een thuis voor zowat alles en iedereen. De hellende straten in de ‘City by the Bay' geven bezoekers uitgebreid de kans om te genieten van prachtige uitzichten over de stad en de baai. Van Alcatraz, een wonderbaarlijk eiland dat ooit dienst deed als zwaar beveiligde gevangenis tot Fisherman's Wharf, waar vissersbootjes, zonnebadende zeeleeuwen en gezellige marktkraampjes tonen hoe het vissersleven de moderne stad nog steeds beïnvloed.

 

Las Vegas

De stad wordt ook wel eens het grootste pretpark ter wereld genoemd. Deze naam heeft het voornamelijk te danken aan de vele extravagante casino's en hotels die de stad een grote portie glitter en glamour bezorgen. Las Vegas is vanop kilometers afstand te herkennen vanuit de omliggende woestijn. Dat opvallende uitzicht zuigt je meteen mee naar een wereld van spektakel en showbizz.

 

Los Angeles

Of de zogenaamde ‘City of Angels'. Deze metropool aan de westkust heeft enorm veel te bieden. ‘s Werelds beroemdste televisie- en filmsterren maakten hier hun naam. Het indrukwekkende Hollywood-teken in de bergen en de vele sterren op de Hollywood Walk of Fame benadrukken dit maar al te graag. Laat je onderdompelen in de filmwereld door langs Sunset Boulevard of Rodeo Drive te struinen. Houd je ogen open en camera in de aanslag!

 

Hawaï

Hawaï is de ideale bestemming voor de reiziger die houdt van een mix van natuur, rust en avontuur. Laat het drukke stadsleven achter je en verwen jezelf met een lekkere cocktail op een parelwit strand, om daarna een tocht te ondernemen door de jungle of te gaan surfen op de grootste golven van de wereld. Beste periode om de eilandengroep te bezoeken? Het hele jaar door! Het klimaat blijft er namelijk altijd aangenaam tropisch, van een zachte 28 graden Celsius in de winter tot een 31 graden in de zomer.

 

Nationale parken

Ontdek de geschiedenis en exploreer de natuur! In de vele nationale parken aan de westkust valt enorm veel natuurschoon te aanschouwen. Mega cactussen en reusachtige bomen zijn hier niet ongewoon, alsook canyons die een lange geologische geschiedenis met zich meedragen. De kans is groot dat je kippenvel zult voelen tijdens een wandeling in een van de nationale parken!

 

Kriebelt het al om richting de Verenigde Staten te trekken? Kijk dan zeker eens op de site van Neckermann voor de meest voordelige formules!