Opnieuw beginnen daten

Opnieuw beginnen daten

De ex-factor mag je niet onderschatten. Je moet er zeker van zijn dat je weer klaar bent om met iemand uit te gaan. Om er een positieve ervaring van te maken, is het belangrijk dat je stap voor stap, op je eigen tempo, weer aan het daten slaat.

Denk je dus dat je je goed voelt om een nieuwe partner te zoeken, maar heb je geen flauw idee hoe? Rendez-vous helpt je die eerst stappen te zetten!

  1. Schrijf je in op een online datingsite zoals Rendez-Vous en kijk eens wat er allemaal op de markt is. Je hoeft er niet voor op café of naar een discotheek. Het is een heel veilige manier om je met kleine stapjes weer in de wereld van het daten te begeven. Waarom? Omdat je het kan van achter je computerscherm, lekker gezellig en beschermd thuis. Op een datingsite krijg je op één avond al meteen een idee van de mogelijkheden in datingland zonder dat je je ervoor moet opmaken en er uren voor op café moet zitten.
  2. Plan een eerste date zonder verwachtingen. Kies iemand die maar voor de helft aan je interesses voldoet, en maak er een fijne avond van. Je date zal zonder veel stress verlopen omdat je er met hele lage verwachtingen aan begonnen bent. Zo kan je afspraakje alleen maar meevallen! Je bent ook meteen weer vertrokken met daten zonder dat je er weken tegenop hebt gekeken (en je voelt ook meteen of je je flirttechnieken moet afstoffen en updaten!).
  3. Wijs een keer zelf iemand af. Dat geeft je het gevoel dat je controle hebt én geeft je een beter inzicht in de situatie voor als je zelf wordt afgewezen. Wees beleefd en vriendelijk, en wees ook duidelijk in de redenen waarom het niet zal lukken. Dit geeft je een goed idee van de dingen die jij voor jezelf belangrijk vindt, en zo begin je niet blind aan je zoektocht naar een geschikte partner.
  4. Plan vervolgens een eerste date met hogere verwachtingen. Neem de tijd om iemand leuk uit te zoeken, maak kennis en schrijf een paar berichten, en als je zeker bent dat het ook offline zal klikken, maak dan een eerst afspraakje. Hou die eerste dates kort, geniet met volle teugen van de chemie, en schrijf achteraf een bedankje.
  5. Plan een volgende date en kijk hoe het loopt. Het is belangrijk dat je je verwachtingen in de hand houdt en niet al vanaf de tweede of de derde date begint met het plannen van jullie pensioen. Geniet van elk moment, neem het zoals het komt, en bouw het vertrouwen in je nieuwe partner beetje bij beetje op.

Maak jezelf niets wijs, je verleden in een nieuwe relatie blijft moeilijk. Maar dat wil niet zeggen dat een geslaagde nieuwe relatie onmogelijk is! Neem het daarom dag per dag, maak geen overhaaste beslissingen, en bovenal: geniet! Want wie van het leven geniet, is sowieso gelukkiger. Met of zonder partner!