Ontdek de ijzersterke cast van Winter's Tale

Ontdek de ijzersterke cast van Winter's Tale

Verlang je al terug naar de winter of heb je nood aan een dosis romantiek? Dan kan het bovennatuurlijke romantische drama Winter's Tale je waarschijnlijk wel boeien. Deze film is het regiedebuut van Akiva Goldsman, die het script ook schreef en eerder al een Oscar won voor het scenario van A Beautiful Mind. De film wordt ondersteund door een hele resem topacteurs, zoals Colin Farrell, Russel Crowe, Jessica Brown-Findlay en Jennifer Connelly. Wij bekijken de sterren van Winter's Tale hier van dichterbij.

 

Colin Farrell

De hoofdrol van Peter Lake, een inbreker die verliefd wordt op de vrouw die hem betrapt, is voor deze Ierse bad boy. Farrell maakte zijn debuut op het grote scherm in 1999 met de film The War Zone van Tim Roth. Na enkele geflopte films als Hart's War kwam zijn grote doorbraak in 2003 met Phone Booth, een film waarin hij gegijzeld wordt in een telefooncel. Datzelfde jaar speelde hij ook mee in de kaskrakers The Recruit en S.W.A.T. Dat Farrell meer kan dan actierollen bewees hij met romantische films als Ondine en Winter's Tale en komedies als Seven Psychopaths, Horrible Bosses en In Bruges, waarvoor hij een Golden Globe won als Beste Acteur in een komedie.

Russell Crowe

Peter Lake wordt in Winter's Tale het leven zuur gemaakt door Pearly Soames, een demon gespeeld door het Nieuw-Zeelandse heethoofd Russell Crowe. Crowe begon zijn carrière in Australië, waar hij meespeelde in films als Proof en Romper Stomper. Voor Romper Stomper won hij zijn eerste prijs als beste Australische acteur. In 1993 maakte hij de overstap naar Noord-Amerika, waar hij zijn eerste filmrol beet had met de Canadese film For The Moment. Nadien begon hij zich te focussen op Amerikaanse films. Tussen 1999 en 2001 was Crowe drie jaar op rij genomineerd voor de Oscar van Beste Acteur, waarvan hij enkel de nominatie voor Gladiator verzilverde. De drie films waarvoor hij de nominaties kreeg, The Insider, Gladiator en A Beautiful Mind waren ook genomineerd voor Beste Film. Enkel The Insider greep naast de Oscar. Crowe speelde nadien nog mee in kaskrakers als American Gangster, Les Misérables, Man of Steel en 3:10 to Yuma.

Jessica Brown-Findlay

De stervende geliefde van Peter Lake, Beverly Penn, wordt vertolkt door Jessica Brown-Findlay. Brown-Findlay is een jonge Britse actrice die vooral bekend is als Lady Sybil Branson uit de populaire tv-reeks Downtown Abbey. Winter's Tale is pas haar tweede film nadat ze eerder al de hoofdrol vertolkte in Albatross. Die film kreeg gemengde reacties van critici maar de acteerprestaties van Brown-Findlay werden positief onthaald. Oorspronkelijk wou Brown-Findlay een balletdanseres worden maar na drie operaties aan haar enkels, waarvan de laatste misliep en ze nooit meer zou kunnen dansen, besloot ze om haar pijlen te richten op een carrière als actrice.

Jennifer Connelly

In Winter's Tale neemt Jennifer Connelly de rol van Virginia Gamely, de vrouw die Peter Lake honderd jaar na de dood van Beverly Penn helpt, voor haar rekening. Connelly begon op haar tiende als kindermodel in reclamefilmpjes. Haar eerste ervaring in film kreeg ze op haar veertiende, toen ze meedeed in Once Upon a Time in America. Vanaf dan begon ze meer en meer te acteren, vooral in onafhankelijke films. De films waarin ze verscheen waren niet altijd een succes, maar haar acteerprestaties werden vaak gelauwerd. Haar grote doorbraak maakte ze in 2000 met Requiem for a Dream. In 2001 acteerde ze voor de eerste keer samen met Russel Crowe, in A Beautiful Mind, waarvoor ze de Oscar van Beste Actrice in de wacht sleepte. Nadien speelde ze nog mee in films als Hulk, The Day the Earth Stood Still en He's Just Not That Into You.

Will Smith

Een klein rolletje in Winter's Tale is weggelegd voor Will Smith, die de rol van Lucifer op zich neemt. Will Smith begon zijn carrière als rapper The Fresh Prince, samen met DJ Jazzy Jef en beatboxer Ready Rock C. Het trio stond bekend voor hun grappige liedjes en won in 1988 de eerste Grammy in de categorie Rap. Zijn eerste acteerervaring kwam met de bekende sitcom The Fresh Prince of Bel-Air. Zijn eerste filmrollen waren in Six Degrees of Separation en Bad Boys. In 1996 begon Smiths reputatie als een garantie voor een kaskraker met Independence Day. Die film haalde meer dan 800 miljoen dollar binnen. Smith is de enige acteur waarvan acht films op rij meer dan 100 miljoen dollar verdienden in Amerika. Onder andere Men in Black II, I Am Legend en The Pursuit of Happyness waren enorme successen. Voor Pursuit of Happyness ontving Smith zijn tweede Oscarnominatie, nadat hij eerder genomineerd was als Beste Acteur voor zijn vertolking van Muhammad Ali in Ali.

Zin om al dit acteertalent aan het werk te zien? Dat kan, want de DVD en Blu-Ray van Winter's Tale ligt vanaf 13 augustus in de rekken.