Ochain Energie toont hoe het kan

Ochain Energie toont hoe het kan

Pierre Bonhiver, Landbouwadviseur  van BNP Paribas Fortis in het Luikse heeft het project van meet af aan begeleid. "Ik had vroeger al enkele biogasdossiers gevolgd en Ochain Energie heeft mij spontaan gecontacteerd. Ik geloofde onmiddellijk in het project en toch heeft het nog meer dan anderhalf jaar geduurd voor de kredieten werden toegekend. Niet omdat de bank de klant niet wilde helpen, maar gewoon omdat biogasprojecten nu eenmaal ingewikkeld zijn en minder garanties bieden dan bijvoorbeeld windenergie of zonnepanelen. Wind en zon zijn er altijd, maar voor de productie van biogas grondstoffen nodig. En het is niet altijd evident om die te vinden."

De sleutel: kennis van de sector en van de klant

"Wat mij aansprak bij BNP Paribas Fortis, was de kennis van Pierre Bonhiver en Quentin Nerincx, de expert van de Green Desk ”, vertelt Grégory Racelle. “Zij kennen de sector, weten wat mijn verwachtingen en behoeften zijn, waardoor ik mijn vertrouwen aan de bank heb gegeven. De concurrentie had die expertise niet in huis. Bovendien waren hun analyses cruciaal om andere investeerders zoals Meusinvest en Sowalfin over de streep te trekken om mijn project te steunen. Zonder hen was Ochain Energie er nooit gekomen".

"BNP Paribas Fortis had een betere kennis van de sector dan de concurrenten en wist wat mijn verwachtingen en behoeften waren." - Grégory Racelle, Afgevaardigd bestuurder van Ochain Energie

BNP Paribas Fortis financierde de installatie en de bouw van de installatie voor bioverwerking samen met de voornoemde partners, en financiert nu ook het werkkapitaal van de klant in afwachting van de groenestroomcertificaten.