Nikita en andere sterke vrouwen in actie

Nikita en andere sterke vrouwen in actie

Sterke vrouwen zijn overal, ook op het witte doek. Soms trekken ze er alleen op uit of staan ze hun gangsterliefje bij. Deze sterke vrouwen hebben zich al bewezen op het witte doek.

Nikita, de femme fatale die uit de gevangenis ontsnapte en gedwongen werd om te moorden, is al aan haar derde seizoen toe. Nikita, Michael en CIA-analist Ryan Fletcher moeten de puinhoop van het vorige regime opruimen, maar dat lukt niet zonder slag of stoot. Maggie Q schittert al voor de derde keer als Nikita. Seizoen 3 is verkrijgbaar vanaf 7 mei.

Maggie Q, Nikita

 

Daisy Buchanan, speelt een van de hoofdrollen in The Great Gatsby. Carey Mulligan kruipt in de huid van Daisy die getrouwd is met Tom Buchanan. Daisy is in de ban van de rijke, befaamde Jay Gatsby en dat brengt haar in de problemen.

Carey Mulligan, Daisy

 

Emma Stone is te zien in Gangster Squad als Grace Faraday. Grace laat zich verleiden door de charmante Sergeant Jerry Wooters.

Emma Stone, Grace

 

In Game of Thrones regeert koningin Cersei Lannister over de zeven koninkrijken, ze is de weduwe van koning Robert Baratheon. Cersei, gespeeld door Lena Headey, is een belangrijk personage in alle seizoenen van Game of Thrones.

Lena Headey, Cersei

 

In de film The Hunger Games doet Katniss Everdeen, gespeeld door Jennifer Lawrence, mee in een gevecht tussen leven en dood dat live wordt uitgezonden op televisie. Met hulp van primitieve wapens zoals pijl en boog moet Katniss proberen in leven te blijven.

Jennifer Lawrence, Katniss

 

In Sin City laten Jessica Alba en Rosario Dawson zich beiden helemaal gaan. Jessica Alba transformeert zich in Nancy, een stripster in een bar. Rosario Dawnson speelt Gail, een prostituee. Zonder deze dames zou Sin City heel wat saaier zijn.

Jessica Alba, Nancy

Rosario Dawson, Gail