Loop mee met Véronique De Kock

Loop mee met Véronique De Kock

Op 4 mei 2014 zullen duizenden lopers aan de start van de Wings For Life World Run verschijnen. Dit is een nooit eerder gezien sportevenement. Het is namelijk de eerste loopwedstrijd waarin de hele wereld tegelijkertijd loopt.

In Ieper verschijnt Véronique De Kock mee aan de start samen met onze Iron Man Frederik Van Lierde, Nafi Thiam, Kobe Ilsen, Tom Waes, Lieven Verstraete, BoogieBoy, Pieter Loridon en Tanja Dexters. Ook viervoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel, David Coulthard, meervoudig wereldkampioen surfen Robby Naish smeren hun benen in voor de Wings For Life World Run.

Ambassadeur is Marc Herremans: “Deze Wings For Life Worldrun is een fantastisch initiatief. Iedereen, overal ter wereld, loopt, niet dezelfde afstand maar wel met hetzelfde doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor veelbelovende onderzoeksprojecten en dat is hartverwarmend.”

Het baanbrekende concept van de race houdt in dat op 4 mei 2014 op een overeenkomstig tijdstip, duizenden deelnemers aan de start van meer dan vijfendertig loopparcours over de hele wereld zullen verschijnen. De lopers zullen een vast parcours afleggen, maar geen welbepaalde afstand, omdat in tegenstelling tot andere wedstrijden de eindmeet hen achterna zal gaan in plaats van de lopers naar de eindmeet. Een half uur na het startschot zal een catcher car de lopers achtervolgen. Haalt de auto de loper in, is de wedstrijd voor hem voorbij. Zo gaat het verder tot er slechts twee lopers overblijven: een man en een vrouw die de enige overwinnaars van de Wings For Life World Run worden.

Meer info over het parcours in Ieper, vind je op www.wingsforlifeworldrun.com. Inschrijven kan nog tot 20 april 2014.