Jupiter Ascending: maak kennis met Mila Kunis!

Jupiter Ascending: maak kennis met Mila Kunis!

 

Haar naam doet het al vermoeden. Deze knappe actrice heeft geen Amerikaanse roots. Mila Kunis is net zoals haar personage Jupiter Jones in Jupiter Ascending afkomstig van de Sovjet-Unie. Toen ze zeven was, besloot het Joodse gezin waarin ze opgroeide om het kille Oosten te laten voor wat het is en de drukte van het Westen als hun nieuwe thuis te bestempelen. Los Angeles, Californië werd de uitverkoren stad waar Mila twee jaar na aankomst acteerlessen ging volgen.

De bal ging aan het rollen. Een rol als Melinda in Make a wish, Molly (1995), een film over de vele etnische verschillen die gangbaar zijn in de wereld, lanceert haar. Big-budget films komen moeiteloos op haar CV terecht. Denk maar aan de musical Annie, American Psycho II, Max Payne, The Book of Eli en de niet onbekende films en series die we al opnoemden. De man verantwoordelijk voor het succes, vader Mark Kunis, blaakt zeker en vast van trots.

Doorheen deze tijd bleek vaak dat de actrice met de twee verschillende ogen niet makkelijk terugdeinst wanneer het wat moeilijker wordt. Zo begon ze haar auditie voor That ‘70s Show met een flagrante leugen. Hoewel acteurs minstens achttien jaar oud moesten zijn om in aanmerking te komen voor een rol, waagde Mila haar kans zonder ook maar een keer te vermelden dat ze eigenlijk vier jaar jonger was dan de opgelegde leeftijd. “Ik word achttien op mijn verjaardag”, stelde ze. En ze kreeg de rol van Jackie Burkhart. Bovendien vertelde ze als dertienjarige prompt over de steroïden die ze in haar oog moest injecteren ten gevolge van een infectie. Dat deed ze tegen de gastheren van de talkshow Loveline.

Ook de keuze van Dexter als favoriete televisieserie en Aerosmith als lievelingsband, passen zonder meer bij het karakter van Jupiter Jones. Een vrouw die niet met haar laat sollen en haar mannetje staat. Het feit dat ze getrouwd is met Ashton Kutcher, de acteur die vele meisjesharten sneller doet slaan, én een dochter heeft met hem, versterkt deze reputatie alleen maar.

Wil je in je eigen woonkamer zien hoe ze in Jupiter Ascending de toekomst van de kosmos probeert veilig te stellen ? Dat kan vanaf 17 juni. De Blu-ray, DVD en 3D Blu-ray van de sciencefictionfilm liggen die dag in de rekken !