Hoe jij met beweging award winning foto's maakt

Hoe jij met beweging award winning foto's maakt

Motion Blur

Hoe langer de sluitertijd, hoe meer kans je hebt op motion blur. Dan verandert het bewegende object in een veeg of een waas. Dit zorgt voor heel dynamische foto's! Met een korte sluitertijd bevries je dan weer de beweging: het onderwerp lijkt volledig stil te staan of zelfs te zweven. Op de Galaxy S9 pas je makkelijk de sluitertijd aan via de “Pro” modus.

Optische beeldstabilisatie

Welk effect je ook verkiest: houd je positie vast. Dankzij de optische beeldstabilisatie (OIS) van de Galaxy S9 zijn jouw foto's scherp, zelfs als je een béétje bibbert. En door de Floating Camera Button in de instellingen te activeren, kan je gelijk waar op het scherm drukken om je foto te nemen. Handig om je positie zo goed mogelijk vast te houden!

Geheime wapen

Experimenteer ook eens met Burst Shot. Zorg ervoor dat alle elementen die je in beeld wilt hebben, in het frame aanwezig zijn en houd de fotoknop ingedrukt. Je krijgt een hele reeks foto's die de beweging perfect volgen en jij hoeft er enkel nog de meest indrukwekkende foto uit te kiezen. Dit zou wel eens jouw geheime wapen kunnen worden... We won't tell!

Creëer drama

Maar het moet niet altijd een foto zijn. Experimenteer ook eens met Super Slow-Mo! Met deze functie kun je beelden vertraagd weergeven. Hierdoor creëer je meer drama in je video en kun je een specifiek moment in de spotlight zetten. Dankzij de bewegingsdetectie begint de camera automatisch te filmen wanneer het nodig is.

Kriebelt het na het lezen van onze tips om zelf met je camera aan de slag te gaan? Haal dan snel je S9 boven om al deze features en hun mogelijkheden te ontdekken!

Ga naar www.metrophotochallenge.com