Het goedkoopste pintje vind je bij KAS Eupen

Het goedkoopste pintje vind je bij KAS Eupen

Bij welke Jupiler Pro League club betaal je in het stadion gemiddeld het minste voor een pintje? Het besparingsplatform Flipit.be zocht het voor jullie uit. KAS Eupen komt als goedkoopste uit de test, je betaalt daar namelijk slechts €2 voor 33cl.

Er is onderzoek gedaan naar de verschillende formaten bier en daar is de gemiddelde prijs per centiliter over berekend. Wanneer je de prijs doortrekt over een heel Jupiler Pro League seizoen (15 thuiswedstrijden), dan ben je bij KAS Eupen €42 goedkoper uit dan bij Sint-Truiden. Van de grote Belgische clubs; Anderlecht, KRC Genk, Club Brugge en Standard Luik is een pint bier omgerekend naar 25cl bij KRC Genk (€1,83) het goedkoopst, gevolgd door Anderlecht (€1,89). Bij Sint-Truiden betaal je voor een beker het meeste van de hele Pro League (€2,20).

Opvallend is dat de Belgen gemiddeld aanzienlijk minder betalen voor bier dan de Nederlanders, zo betaal je in België gemiddeld €7,76 per liter en in Nederland gemiddeld €9,51 per liter. Ons onderzoek in Nederland toonde echter aan dat je korting kreeg naarmate je meer bier bestelde, in België is dat niet het geval omdat bijna alle clubs enkel bekers van 25cl of 33cl schenken.

Welk bier wordt waar geschonken?

Welk biermerk wordt het meeste geschonken? Jupiler komt in de meeste stadions uit de tap, niet gek aangezien Jupiler hoofdsponsor is van de competitie. Naast Jupiler wordt er door de clubs ook nog Maes pils (KV Kortrijk & KV Mechelen), Stella Artois (Royal Excel Moeskroen), Cristal Alken (Racing Genk) en Primus (Westerlo) bier geschonken. Bij sommige clubs worden in de VIP en business lounges ook nog andere biertjes geschonken, zoals Hoegaarden en Kriek Belle Vue.