Haal je eigen Facebook-cloud in huis!

Haal je eigen Facebook-cloud in huis!

's afdrukken om ze te tonen en in een album te plakken is stilaan een verloren kunst aan het worden. Tegenwoordig gooien we onze foto's op Facebook en hoeven we onze telefoon maar boven te halen om vrienden en familie te verbazen met kiekjes van de laatste trip. Zo spaar je heel wat plaats in de kast en hoef je amper iets mee te sleuren. Je zou al snel beginnen denken dat dankzij de cloud van Facebook dat fysiek je foto's gewoon ergens in de lucht zweven, maar dat is niet waar. Al deze bestanden komen terecht in een datacentrum. Op een gelijkaardige manier kan je ook je eigen Seagate datacentrum in huis halen!

De cloud van Facebook is een handig tool. Je kan alles dat op je profiel staat raadplegen, zolang je maar toegang tot het internet hebt. Wist je trouwens dat telkens je dat doet, je ook verbinding maakt met een centrum in het hoge noorden? Het ultra-efficiënte datacentrum van het sociale netwerk bevindt zich immers in het Zweedse Lulea, op een steenworp van de poolcirkel. Bloomberg mocht er zelfs een kijkje gaan nemen.  

https://www.youtube.com/watch?v=X9ELENWZqLE

Zoals je in de video kan zien, is er over veel zaken in het datacentrum goed nagedacht. Voor een efficiënte en goedkope koeling worden de poolwinden aangewend, terwijl het mogelijk is om onderdelen uit de servers te verwijderen zonder dat de gebruiker daar iets van merkt. Oververhitting of een technisch falen lijken dus weinig waarschijnlijk. Koppel dat aan het gebruiksgemak en de cloud van Facebook lijkt het perfecte product.

Facebook gebruik je waarschijnlijk vooral voor de foto's en video's die je wilt delen, terwijl je voor muziek grijpt naar een streamingdienst als Spotify. Maar wat als we je zeiden dat je hetzelfde gebruiksgemak zelf in huis kan halen en bovendien centraal kan gebruiken voor tal van bestanden?

Je eigen cloud

Met de Personal Cloud van Seagate is het mogelijk! Zet het apparaat centraal in huis en je hebt je hoogstpersoonlijke cloud voor minstens drie terabyte van al je gegevens, of het nu je muziek, je video's of je werkbestanden zijn. Bovendien kan je de Personal Cloud gebruiken met alle apparaten die verbinding kunnen maken met Wifi. Zo kan jij bijvoorbeeld alle foto's op de Personal Cloud rangschikken en ordenen via je PC, terwijl de kinderen een film kijken op de Smart TV.

Zelfs als je het huis uitgaat, kan je de Personal Cloud raadplegen via het internet op eender welk toestel. Zo kan je — net als je dat met Facebook zou doen — je foto's op je smartphone tonen. Het enige verschil is dat je geen verbinding maakt met het hoge noorden, maar met jouw persoonlijke cloudopslag die je thuis hebt opgezet. Kers op de taart is dat je jouw Personal Cloud kan synchroniseren met andere clouds. Zo verschijnt alles dat je op Facebook, Google drive, OneDrive ... ook op je persoonlijke opslag, bij wijze van back-up of voor extra gebruiksgemak. Als dat niet gemakkelijk is!